Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suudi Arabistan uçaklarının İncirlik'e konuşlanacağını açıkladı.

Münih Konferansı’nın dönüş uçağında , Habertürk’ten Bahar Bakır’a konuşan Çavuşoğlu, “Suudi Arabistan Türkiye’ye uçak gönderiyor. Üslerde keşif çalışması da yaptılar. Uçaklar İncirlik’e gelecek. Sayısı henüz belli değil” dedi.

Suudi Arabistan’ın terörle mücadelede kararlı olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, “Buradaki terör örgütlerinin arkasına sığınacağımıza, 65 ülke havadan, karadan DAEŞ terör örgütünü temizlememiz lazım” diye konuştu.

‘SUUDİ ARABİSTANLA AYNI DÜŞÜNÜYORUZ’

Türkiye ile Suudi Arabistan’ın başından beri kara operasyonundan yana olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, “Suudi askerlerin Türkiye üzerinden geçmesi bir temenni, planlanmış bir şey değil. Suudi Arabistan’la Suriye’de aynı düşünüyoruz. DAEŞ ile mücadele konusunda Türkiye ve Suudi Arabistan başından beri kara operasyonundan yana. Tüm koalisyon toplantılarında biz, “DAEŞ ile mücadele edeceksek kapsamlı, sonuç odaklı strateji olması lazım” diyoruz. Kara operasyonu da olması lazım. “Böyle bir strateji olursa Türkiye ve Suudi Arabistan biz, hepimiz kara operasyonuna girebiliriz” Askeri ve savunma sanayii alanında çok işbirliğimiz var” ifadelerini kullandı.