Asuri-Süryani Aydınları Platformu, Habur Savunma Muhafızları komutanı David Antar Gindo soruşturmasının yeniden açılması çağrısında bulundu.

Süryani aydın ve aktivistlerin tartışma grubu olan Asuri-Süryani Aydınları Platformu (Platform Turabdin) bir bildiri yayımlayarak, Suriye’de 22 Nisan 2015’te uğradığı suikast sonucu yaşamını yitiren Habur Savunma Muhafızları komutanı David Antar Gindo soruşturmasının, saldırıda yaralanan Elias Naser’in verdiği ifadeler doğrultusunda yeniden açılması çağrısında bulundu.

Çağrı metninde, saldırıdan yaralı olarak kurtulan Naser’in, suikasti gerçekleştirenlerin 5 kişi olduğunu, bu kişilerden üçünün adını verdiğini, diğer ikisini de teşhis edecek durumda olduğu ifade edilerek, Naser’in beyanlarına rağmen Kanton mahkemesinin iki kişiye ikişer yıl hapis cezası vermesini, olayı örtbas etmek olarak gördükleri ifade edildi ve ‘bu şekliyle olayın AKP hükümetinin Roboski’deki örtbas edici tutumundan farkı yoktur’ denildi.

Süryani aydınların yayınladığı bildiride, ‘şeffaf ve adil bir şekilde yeni bir soruşturmanın yürütülerek suikast faillerin cezalandırılması gerekmektedir. Bu yeni soruşturmada halkımızdan temsilcilerinin de bulunacağı bir heyet yer almalıdır’ denildi.

(Demokrat Haber)