32 kişinin yaşamını yitirdiği Suruç katliamına ilişkin soruşturma için Şanlıurfa 2. Sulh Ceza Hakimliği "kısıtlama" kararı aldı. Buna göre katliamda hayatını kaybedenlerin avukatları dosyadan şüpheli ifade tutanakları ile bilirkişi raporları dışında bilgi ve belge alamayacak.

Urfa 2. Sulh Ceza Hakimliği, "incelenmesinin soruşturmanın amacını tehlikeye düşüreceği" iddiasıyla soruşturmada kısıtlama kararı aldı.

Milliyet gazetesinden Kemal Göktaş'ın haberine göre, kararın gerekçesinde kısıtlama kararı "soruşturmanın amacının tehlikeye düşmesi" ihtimali olarak gösterildi.

Hakim Saim Nergiz tarafından Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine kısıtlama kararı verildi. Dosyanın müdahil avukatlar için kısıtlanması anlamına gelen kararda şöyle denildi:

"Soruşturmaya konu patlama olayı ile ilgili yürütülen soruşturmada dosya kapsamına ve soruşturmanın genişletilmesi durumuna göre dosya içiresinde bulunulan belgelerin incelenmesinin soruşturmacının amacını tehlikeye düşüreceği, delillerin tam olarak toplanmamış olması, soruşturmaya konu olayda ölen şahıs ve mağdurların sayısının birden fazla olması hususları dikkate alınarak dosya içeriğini incelemesi veya belgelerden örnek alma yetkisinin CMK'nın 153/3 maddesindeki yakalanan kişinin ve ya da şüphelinin ifadesini içeren tutanak ile bilirkişi raporları ve adı geçenlerin hazır bulunmaya yetkili oldukları diğer adli işlemlere ilişkin tutanaklar hariç olmak üzere CMK'nın 153/2. maddesi gereğince kısıtlanmasına, evrakın gereği için Cumhuriyet Başsavcılığına tevdiine ... karar verildi."

CMK'nın 153/2. maddesinde bazı suçlar için, avukatın dosya içeriğini inceleme veya belgelerden örnek alma yetkisinin, soruşturmanın amacını tehlikeye düşürebilecek ise Cumhuriyet savcısının istemi üzerine hâkim kararıyla kısıtlanabileceği düzenleniyor. Soruşturmaya ilişkin basına yönelik genel hükümler dışında özel bir gizlilik kararına dair ifade yer almadı.