Suriye Dışişleri Bakanı Velid el Muallim, Lübnan televizyonu El Mayadin’le söyleşisinde İdlib’de Türkiye ile Rusya’nın vardığı anlaşmayı ve Türkiye ile ilişkileri değerlendirdi.

Türkiye ile ilişkileri ‘gelecekte normalleştirmenin gerekli olduğunu’ söyleyen Muallim, bunun gerçekleşmesi için önce Türkiye’nin Suriye’deki askerlerini çekmesi gerektiğini söyledi.

İdlib anlaşmasını bölgeyi silahlı isyancılardan ‘özgürleştirmek’ yönünde bir adım olarak tanımlayan Muallim, ‘Türkiye’nin anlaşmada üzerine düşeni yapacağından emin olduğunu’ belirtti.

‘TÜRKİYE TÜM TERÖRİSTLERİN İSİMLERİNİ BİLİYOR’

Muallim, “Türkiye’nin tüm yükümlülüklerini yerine getirebileceğine inanıyoruz. Çünkü İdlib’deki tüm teröristlerin isimlerini biliyorlar ve bunların hepsi Türk istihbaratının talimatlarına tabi” dedi.

Suriyeli bakan, anlaşmanın hayata geçirilmesi sonrasında İdlibli savaşçıların bölgede kalmasına izin verileceğini, diğer yerlerden gelenlerin evlerine döneceğini, yabancıların ise Türkiye üzerinden ülkeyi terk edeceğini söyledi.

‘ÖNCE ASKER ÇEKMESİ GEREK’

Suriye Dışişleri Bakanı, Türkiye ilişkileri gelecekte normalleştirmenin gerekli olacağını ama bunun için Türkiye’nin Suriye’deki askerlerini çekmesi gerektiğini’ de ekledi.