Suriye ordusu, yaptığı operasyonla IŞİD'in elindeki 19 Dürziyi kurtardı. Böylece IŞİD tarafından kaçırılan Dürzilerin hepsi kurtarılmış oldu.

Şam Milletvekilli Omer Osi, Suriye ordusunun düzenlediği operasyonla IŞİD'in kaçırdığı 19 Dürzinin kurtarıldığınu belirterek, IŞİD'in elinde artık sivil Dürzi'nin kalmadığını söyledi.

25 Temmuz'da Süveyda kırsalındaki Dürzilere saldırıp 250 kişiyi öldüren ve 35 kişiyi ise kaçıran IŞİD, kaçırdığı Dürzilerden bazılarını ise öldürmüştü.

Suriye ordusu, kaçırılanların kurtarılması için geçen ay yaptığı girişim sonucu 16 Dürziyi kurtarmıştı.

Sputnik’ten Hikmet Durgun’un haberine göre, Suriye ordusu dün ise yaptığı operasyonla ile 19 Dürziyi daha kurtardı.

Suriye İstihbaratı, sivillerin Humus kentinin Doğusundaki Tedmur bölgesinin Humeyme kırsalında tutulduğu bilgisini Suriye Ordusuna aktarınca orduya bağlı komandolar özel bir operasyon gerçekleştirdi. IŞİD militanlarının kaldığı yeri basan komandolar orada tutulan 19 Dürziyi kurtararak Süveyda'ya getirdi.

Kurtarma operasyonunda Suriye ordusundan ve siviller zarar görmedi.

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 19 sivil, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Süveyda kentine getirilerek aileleriyle buluşturuldu.

Şam Milletvekilli Omer Osi, IŞİD tarafından kaçırılan Dürzilerin tamamının Suriye Ordusu tarafından kurtarıldığını belirterek, şöyle konuştu:

Suriye ordusu IŞİD'in elindeki tüm Dürzileri başarılı bir şekilde kurtardı. Ordu geçen ay ise 16 Dürziyi kurtarmıştı. 19 Dürzi ise ellerine kalmıştı. Ordu dün yaptığı başarılı özel operasyonla 19 kişiyi kurtardı. Böylece tüm siviller kurtarılmış oldu. Bazılarını ise katletmişti. Kaçırılanların aileleri kurtarılmaları için Suriye Devletine başvuru yapmışlardı. Suriye ordusu kaçırılan sivilleri kurtarmak için yoğun bir çalışma içerisindeydi. Dün yapılan özel operasyonla tüm siviller kurtarıldı. Siviller ailelerine teslim edildi."

Süveyda eyaleti, Suriye'nin savaş öncesi 700.000 kişinin yaşadığı, nüfusunun yaklaşık yüzde üçünü oluşturan, Dürzi azınlığının anavatanı özelliğine sahiptir.