İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Muş'ta katıldığı bir açılışta gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Bu, size sözümüzdür. 2020'de böyle bir terör örgütü kalmayacak" dedi ve kaynakların artık kalkınmaya harcanacağını söyledi.

Soylu, “2020’de inşallah sizin cesur bakışlarınızla, irade ortaya koyan anlayışınızla, bize, millete güç veren adımlarınızla silip süpüreceğiz. Bu derdi, gelecek nesillere bırakmadan terör örgütünü tarihe gömeceğiz” dedi.

Soylu’nun açıklaması şu şekilde:

“Saat 04.00’ten sonra insanların güvenli olmadığı için yola ve sokağa çıkmaya, çocuklarını eve kapattığı günlerden gecenin yarılarına kadar herkesin özgür ve hür şekilde yaşadığı ve kendini bulduğu bir tablonun içindeyiz. Muş’a her geldiğimde güç ve kuvvet buluyoruz. Terörle mücadele meselesini bize bırakın. Bu, size sözümüzdür. 2020’de böyle bir terör örgütü kalmayacak. Bu millet rahatlayacak. 40 yıldır bu işle uğraşıyoruz. 40 yıldır çoluğumuz çocuğumuz heder oldu. 40 yıldır bu ülkede bu işe ayırdığımız kaynakları inşallah önümüzdeki kısa süreden sonra gelişmeye, kalkınmaya, ülkemizin yarınlarına hep beraber güçlenerek ortaya koyacağımız, geliştireceğimiz Türkiye’ye sağlayacağız. Bunu beraber ve birlikte yapacağız.”

‘MİLLETİMİZ 2011’DE KARAR VERDİ’

İçişleri Bakanı Soylu konuşmasında Kanal İstanbul’dan da bahsederek şöyle dedi:

“Birileri çatlasa da patlasa da 2011’de milletimiz karar verdi, Kanal İstanbul’u yapacağız. 2020’de moralimiz daha güçlü olacak. Daha kuvvetli ve üreten bir Türkiye olacağız.”

2017’YE GİRERKEN ‘PKK NİSANDA YOK OLACAK’ DEMİŞTİ

Soylu, 2016 yılının son günlerinde de PKK hakkında “Nisan ayında yok olacak” iddiasında bulunmuştu. “Terörün kökünden temizleneceğini” söyleyen Soylu şöyle konuşmuştu:

“Nisan’dan sonra başlarına geleceklerin ne olacağını tahmin edemeyecekleri kadar büyük bir yok oluşla karşı karşıya kalacaklar” dedi. Soylu, Van’daki temaslarında terörü kökünden temizleyeceklerini ifade ederek “İçimize sızmış hain mihraklardan birer birer kurtuluyoruz. Özellikle FETÖ belasından sıyrıldıkça terörle mücadelemiz daha da güçlenmektedir.”