Diyarbakır’da HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a yönelik suikast iddiasına ilişkin açılan soruşturma kapsamında 10 farklı kamera görüntüsü hala incelenmedi. Diken'den Burcu Karakaş'ın haberine göre avukatlar, taleplerinin yerine getirilmesi için savcılığa yeniden dilekçe verdi.

Demirtaş’ın makam aracının sağ üst köşesinde 22 Kasım 2015 tarihinde bir ‘çatlak’ meydana geldi. Valilik, araçtaki hasarın mermiyle değil, ‘sert bir cismin’ çarpması nedeniyle oluştuğunu ve bir saldırı söz konusu olmadığını açıkladı.

Demirtaş’ın avukatları 23 Kasım 2015 tarihinde savcılığa suç duyurusunda bulunarak olayın bir suikast teşebbüsü olup olmadığının araştırılmasını talep etti. Suç duyurusunda, görüntü kayıtlarının incelenmesi de istendi.

"GÖRÜNTÜ İNCELEME TUTUNAĞI YOK"

Ancak olayın üzerinden yaklaşık üç ay geçmesine rağmen soruşturmada yol alınamadı. Adli Tıp Kurumu’ndan kriminal rapordaki çelişkiler hakkında talep edilen rapor da hazırlanmadı.

Avukatlar, yerine getirilmeyen talepler için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na yeniden başvuruda bulundu. Başvuru dilekçesinde, dosyadaki eksikliklerin tamamlanarak soruşturmanın etkin yürütülmesi talep edildi.

Yeniden yapılan savcılık başvurusunda, “24 Kasım 2015 tarihli görüntü inceleme tutanağında belirtildiği üzere, 10 farklı yerden güvenlik kameraları tespit edilmiş ve incelemesinin devam ettiği belirtilmiştir. Aradan geçen süreye rağmen, soruşturma dosyasına gelmiş bir görüntü inceleme tutanağı bulunmamaktadır. Bu hususta, kolluğa müzekkere yazılarak, görüntü incelemesinin ivedilikle yapılıp soruşturma dosyasına gönderilmesini talep etmekteyiz” denildi.

Başvuru dilekçesinde ayrıca, Diyarbakır Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü’nün uzmanlık raporuyla birlikte ilgili yapılacak tespitlerin Adli Tıp Kurumu’na gönderilerek makam aracındaki hasarın ateşli silahtan kaynaklanıp kaynaklanmadığı hususunda rapor hazırlanması da istendi.