Saadet Partisi 6. Olağan Kongresi'nde, oy kullanan 891 delegenin 871'inin oyunu alan Temel Karamollaoğlu yeni genel başkan seçildi.

6. Olağan Kongrenin düzenlendiği Atatürk Spor Salonuna, Genel Başkan Mustafa Kamalak ve Yüksek İstişare Kurulu tarafından genel başkanlığa aday gösterilen Temel Karamollaoğlu el ele girdi.

Partililerin yoğun katılım gösterdiği kongrede, Divan Başkanlığına Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın seçildi.

KARAMOLLAOĞLU VE KAMALAK KONUŞTU

Madımak katliamı olduğunda RP Sivas Belediye Başkanı olan Saadet Partisi Genel Başkan adayı Temel Karamollaoğlu, geçmişte kendisiyle ilgili birtakım yanlış tariflerin yapıldığını savunarak, "Şunu herkes bilsin ki Madımak da bizim acımızdır, Başbağlar da bizim acımızdır, Roboski de bizim acımızdır. Biz evlatlarını kaybeden bütün kardeşlerimizin acısını paylaşırız" dedi.

Saadet Partisi'nin Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen 6. Olağan Kongresi'nde ilk olarak partinin mevcut Genel Başkanı Mustafa Kamalak salondakilere hitap etti. Dünya kritik bir dönemde geçerken Türkiye'nin de sıkıntılı günler yaşadığını ifade eden Kamalak, sorunların çözümünün Milli Görüş'te olduğunu savundu.

Kamalak, politikalarının bazı kesimler tarafından sürekli eleştirildiğini savunarak, bunlar arasında sadece hukuk ve adalet sistemi üzerinden yapılan eleştirileri kabul edebileceklerine değindi. Son beş yılda "Saddamcı", "Esadcı", "Kaddafici" olarak nitelendirildiklerini belirten Kamalak, tüm bunlara rağmen "yetimin hakkına el uzatmadıklarını" ifade etti.

Konuşmasının ardından Genel Başkan Adayı Karamollaoğlu ve Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Kamalak'a hat sanatıyla yazılmış tablo armağan etti. Yaşamının anlatıldığı sinevizyon gösterisinin ardından konuşan Temel Karamollaoğlu, 20 yıldır tanıştığı Mustafa Kamalak'a partiye yaptığı tüm hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Basının kongreye yeteri kadar ilgi göstermediğini belirten Karamollaoğlu, bunun arkasında, sıkıntısına çare arayan insanlardan Saadet Partisi'nin saklanmak istenmesinin geldiğini savundu.

"Merhum Necmettin Erbakan'ın yaktığı meşalenin aydınlığında yürümeye devam ettiklerini" dile getiren Karamollaoğlu, sadece 12 Eylül ve 28 Şubat değil siyasi mücadeleleri boyunca çeşitli zorluklar yaşadıklarını ama tüm sorunların üstesinden başarıyla gelebildiklerini söyledi.

Karamollaoğlu, AB'nin "başka dinlerin hayat bakışı üzerine kurulmuş bir yapı olduğunu" öne sürerek, çözümün İslam Birliği'nde olduğu görüşüne yer verdi.

Konuşmaların ardından tüzük tadilatının yapıldığı kongrede, seçimlere geçildi. 891 delegenin 871'inin oyunu alan Temel Karamollaoğlu yeni genel başkan seçildi. (Kaynak: Habertürk)