İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ordu’da evinin önünde hiç tanımadığı Özgür Ardıç tarafından kalbinden bıçaklanarak öldürülen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Ceren Özdemir hakkında açıklamalarda bulundu.

Başsağlığı dileyen Bakan Soylu, cinayetin hemen ardından zanlının yakalandığını ifade etti.

Soylu, “Bizim görevimiz bütün firarileri yakalayarak adalete teslim etmektir. Bu tür eleştiriler illa ki olacaktır. Bütün bu eleştiriler bu kızımızın geri dönmesini sağlamayacaktır. Hakikaten elinde bıçak olup hiç tanımadığı bir insanı katledebilecek bir caniyle karşı karşıyayız. Firar etmiş ve bunu bir cinayete döndürmüş bir caniyle karşı karşıyayız" dedi.

“Ama tabii bu ölen kızımızı geri getirmiyor. Günün sonunda böyle bir fotoğrafla karşı karşıyayız“ diyen Soylu, şunları söyledi:

‘TANIŞIKLIKLARI YOK’

"Bu cinayetin hemen akabinde özellikle bizim güvenlik güçlerimiz gerek teknik olsun, gerek analiz olsun gerekse kameraların izlenmesi münasebetiyle bir sonuç aldılar. Ama tabii bu ölen kızımızı geri getirmiyor. Günün sonunda böyle bir fotoğrafla karşı karşıyayız. Başsağlığı diliyoruz. Soruşturma devam ediyor. Adliye'ye sevk edildi. Onun söyledikleri var. Ne kadar doğrudur, neyi yansıtıyor, elbette ki bu soruşturma çerçevesinde ortaya çıkacak bir durumdur. Şu andan itibaren hem savcılık ve kolluk kuvvetleri gerekli araştırmalar yaparak bunun nedeninin tam olarak ne olduğunu bir vesileyle ortaya koyacaklar. Daha önce bir tanışıklıkları olmadığı böyle bir süreç içinde bulunmadıkları aşikar. Ortada. Daha doğrusu bunun farklı yöne evrilebilecek bir bilgimiz de söz konusu değil."

‘ELEŞTİRİLER KIZIMIZIN GERİ GETİRMESİNİ SAĞLAMAYACAK’

"Her firarinin bir cinayet işleyebileceğine yönelik bir bilgimiz söz konusu değil. Bizim görevimiz bütün firarileri yakalayarak adalete teslim etmektir. Bu tür eleştiriler illa ki olacaktır. Bütün bu eleştiriler bu kızımızın geri dönmesini sağlamayacaktır. Hakikaten elinde bıçak olup hiç tanımadığı bir insanı katledebilecek bir caniyle karşı karşıyayız. Firar etmiş ve bunu bir cinayete döndürmüş bir caniyle karşı karşıyayız."

Bakan Soylu, katil zanlısının dışarıda olmasına yönelik bir soruya ise ters çıkışarak şöyle yanıt verdi:

"Her uygulamayı eleştirebilmemiz söz konusu değil. Uygulama yapılıyor. Açık ve kapalı cezaevlerinde bir takım uygulamalar yapılıyor. Bu uygulamalarla ilgili sürekli olarak bir olay söz konusu geldiğinde tüm sistemi değiştirecek bir adım atarsak orada da başka sorunlar çıkıyor. Bizim bir sistemimiz var. Bu tür firari olaylar söz konusu olabilir. Bizim görevimiz yakalamaktır. Bulduğumuz oluyor. Bulamadığımız oluyor. Teknik takip yapmak zorundayız. Bu, bütün Türkiye'nin güvenlik endişesiyle karşı karşıya kaldığınız göstermez. Elbette biz her olay sonunda kendi iç işleyişimizi değerlendiriyoruz. Bu her şeyin çok kötü gittiği anlamına gelmiyor. Evet böyle bir olayla karşı karşıya kaldık. Bizim ihtimalimiz nerededir. İki günlük bir firarinin bulunamamasındaki ihmal nedir bunları değerlendiriyoruz."