Yerel seçimler için 25 gün kalırken, 17 yıldır kesintisiz iktidarda olan AK Parti hükümetinden ‘beka sorunu var’ açıklamaları gelmeye devam ediyor. Yerel seçimlerin Türkiye açısından bir beka problemi olduğunu savunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Birileri ‘Türkiye’de beka problemi yok’ diyor. 15 Temmuz’dan bir gün önce Türkiye’de beka problemi var mıydı yok muydu ? 6-7 Ekim olaylarından üç gün önce Türkiye’de beka problemi var mıydı yok muydu?” diye sordu.

Soylu şunları söyledi:

ULUSLARARASI YATIRIMLAR: Türkiye’de yatırım yapılacaksa bu güvenliğe, huzura ve insanların kafasının rahat olmasına bağlıdır. Uluslararası doğrudan yatırımcı gelecekse bunun temeli Türkiye’de kendini güvende hissetmesidir.

4,5 YIL ZEHİR ZİNDAN EDERLER: 31 Mart’ta zayıf çıkarsak, HDP’nin de PKK’nın talimatlarının da bulunduğu ittifak, Türkiye’ye 4,5 yılı zehir zindan eder. 24 Haziran’da HDP’yi Meclis’e taşıyan CHP’dir ve Kılıçdaroğlu’dur. Bunun sorumluluğu bu dünyada da öteki dünyada da onlardadır. Bizim yaptığımız tespitlerde, Millet İttifakı’na HDP her yönüyle destek veriyor. Elimizde öyle belgeler var ki… Kılıçdaroğlu’nun aklı buna yetmez. Bir tane adamına bunu sunar mı? Bu bir akıl tutulmasıdır. Bu siyaset hırsının, memleket geleceği ile ilgili meseleleri dumura uğratmasıdır. Gelecek CHP’liler Kılıçdaroğlu döneminden bahsetmeyecekler, ‘Bu ayıplı bir dönem’ diyecekler.

BELEDİYELERE KAYYIM: 94 belediye başkanı teröre karıştığı için alındı. İçeri atılan adamın herhalde belediyeyi yönetecek hali yok. Teröre karışmayan 2-3 belediye başkanı var, onları almadık mesela, müdahale etmedik. Onları dışladılar zaten. HDP, zillet ittifakı içerisindeki bütün partilere 299 aday, belediye meclis üyesi ve il genel meclisi üyesi vermiş. Kayyum memnuniyeti 94 yerde yüzde 65’in üzerinde. Normal belediyelerde bu kadar büyük memnuniyet yoktur.

BEKA POLEMİĞİ: Birileri ‘Türkiye’de beka problemi yok’ diyor. 15 Temmuz’dan bir gün önce Türkiye’de beka problemi var mıydı yok muydu ? 6-7 Ekim olaylarından üç gün önce Türkiye’de beka problemi var mıydı yok muydu?.

PKK’NİN TEMSİLCİSİ OLACAK: (HDP) Beraber icraya gelmek istiyorlar. Dün Cizre Belediyesinde, Sur Belediyesinde, bugün Erciş Belediyesinde yaşadığımızı İzmir’den Buca’ya kadar kim ne kazanacaksa, İstanbul’dan, hangi belediye kazanacaksa, Ankara’ya kadar bütün belediyelerde artık PKK’nın bir temsilcisi, Kandil’den haber götüreni ve irade ortaya koyanı olacak. Bu, PKK’ya bir tünel açmak demektir. O zaman biz bu terörle mücadeleyi niçin yapıyoruz? Bu soruyu kendimize sorarız.

İRAN’LA ORTAK OPERASYON: PKK’ya yönelik, İran’la ortak operasyon yapacağız. Bu konuda adımlar atmaya çalışıyoruz. Karşılıklı istihbari değerlendirmemiz söz konusu.

KARAYILAN’A ÇAĞRIDA BULUNUYORUM: Murat Karayılan’a bir çağrıda bulunuyorum. Her yıl sözde şehitler kataloğu çıkarıyorlar. 2018 için de çıkarsın. Niye çıkarmadın diye bir sormak lazım. Terör örgütü tarihinin en zor dönemini yaşıyor. İçeri giriş de çok az. Ocaktan bu yana 12 kişi girmiş. Sınırlarda ciddi tedbirler alınıyor.

38 BİN METRUK BİNA YIKILDI: Uyuşturucuyla mücadele kapsamında 63 bin 611 metruk bina tespit ettik. Bugüne kadar bunların 38 bin 592’sini yıktık.