Büyükçekmece'de konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun hedefinde bu kez CHP'nin Beyoğlu Belediyesi başkan adayı Alper Taş vardı.

Soylu, Alper Taş için "PKK'nın temsilcisi" ifadesini kullandı.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'İstanbul güvenli şehirler arasında 73'üncü oldu' açıklamasına cevap veren Soylu, "İstanbul'un güvenli şehirler arasında 73'üncü olduğunu söylemiş. İstanbul şu anda Türkiye'nin en güvenli şehirlerinden birisi haline geldi. Asayiş olaylarında 29'uncu sırada" dedi.

ALPER TAŞ'A 'PKK TEMSİLCİSİ' DEDİ

Konuşmasının devamında Alper Taş'ı hedef alan Soylu "Eğer eline tutuşturulmuş bir kağıdı veya kulağına söylenmiş sözü hiç araştırmadan hiç değerlendirmeden ve kendi gözlemlerinin, vicdanının tam aksine söylerseniz, adamın biri çıkar sizi beş paralık eder. Ben ederim hiç de acımam. Kendi alanıma doğru bir şekilde girilmemişse ben beş paralık ederim. Biz bu güne kadar PKK için yamulsaydık evden sokağa çıkamazdık. Herhalde İstanbul'un güvenlik sorununu Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Alper Taş'la çözecek. PKK'nın oradaki temsilcisiyle çözecek" şeklinde konuştu.

"Size şimdi İstanbul rakamlarını vereceğim. İstanbul'da evden hırsızlık 2016 yılında 78'idi, 2018'de ise 57'ye düştü" diyen Soylu, "2019'un ilk iki ayında ise 45 seviyesinde. Türkiye asayiş olaylarında ise İstanbul 23’üncü sıradadır. İstanbul’da 2018 yılında sadece 33 terör olayı bunlarda sadece küçük işler. Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olan biri hatta yönetebilecek biri çıkıp böyle açıklama yapıyorsa birinin değirmenine su taşıyor demektir" ifadelerini kullandı.

'SÜLEYMAN BEKÇİ DÜDÜĞÜ DUYMAZSAM HESABINI SENDEN SORARIM'

Soylu sözlerine şöyle devam etti:

"Bir taraftan 5 bin bekçi verdik. Şu ana kadar 14 bin polis takviyesi yaptık, jandarma takviyesi yaptık" diyen Soylu, "İlahi Tayyip Erdoğan, bana dedi ki, 'Süleyman insanlar gece uyurken bekçi düdüğünü duymazsa bunun hesabını sana sorarım.' Yandık. Hiç merak etmeyin. İmamoğlu, bilmediğin işlere karışma. Sadece İstanbul'da değil, Diyarbakır'da, Şırnak'ta, Mardin'de kuş uçurtmuyoruz. 24 saat ülkemin her tarafında huzur var" şeklinde konuştu.

'ÜLKENİN GELECEĞİNİ TEHLİKEYE ATMAK İSTİYORLAR'

Konuşmasında Cumhur İttifakı dışında kalanlara yüklenen Soylu, "CHP, PKK’ya taşıyıcı annelik yapmaktadır. Amerika ekonomik olarak saldıracak, alttan bu zillet ittifakı bunu toplayacak. Bizler sadece Büyükçekmece Belediyesi'ni kazanmak için mi huzurunuzdayız? Ülkenin geleceğini tehlikeye atmak istiyorlar. Onu engelleyebilmek için. İstim üzerindeyiz" dedi.

'CHP, İYİ PARTİ VE SP LİSTELERİNDE PKK İLTİSAKLILAR VAR'

CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin aday listelerinde 'PKK iltisaklı kişiler' olduğunu iddia eden Soylu, "Şimdi bizim sayabildiğimiz 299 HDP ve PKK iltisaklı adamı CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi listelerinden koyuyorlar. Doğu ve Güneydoğu'da bizim tasfiye ettiğimiz PKK'yı büyükşehirlerde yaşam tüneliyle yeniden hayata bağlamak istiyorlar. Buna müsaade etmeyin" şeklinde konuştu.

Kaynak: Artı Gerçek