1915 Ermeni Soykırımı'nın 100. yılı nedeniyle Türkiye 'soykırımı inkar' çalışmalarına hız kazandırdı. Meclis ve Dışişleri Bakanlığı'nın bir 'eylem planı' hazırlığında olduğu bildirildi.

100. YILDA, 'KAPSAMLI EYLEM PLANI' HAZIRLIĞI

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Meclis’teki dış komisyonların başkanlarıyla bir araya gelerek, Soykırım'ın inkarı için çalışmalar yapmak için kolları sıvadı. Star'daki habere göre, toplantıya AB Uyum ve Dışişleri Komisyonu başkanları, Türkiye AB karma Parlamento Komisyonu başkanı ile uluslararası parlamenter asamblelerin Türkiye delegasyon başkanları katıldı.

Soykırım 100. yılı olması nedeniyle dünyanın pek çok ülkesindeki "Soykırım'a dikkat çekmek için" yapılacak çalışmalara karşı Türkiye'nin 'kapsamlı bir eylem planı' yürüteceği öğrenildi.

Bu kapsamda Çiçek'in, meslektaşlarına mektup yazacağı, Meclis’teki dış komisyon üyelerinin de 'lobi faaliyetleri' yapacağı kaydedildi.

'YARATICI' İNKAR ÇALIŞMALARI

Ayrıca AB Komisyon Başkanı Mehmet Tekelioğu, Türkiye’nin "şok yaratıcı" ve "sürpriz" olarak nitelendirdiği inkar çalışmalarında bulunacağını ilan etti.