Cumhurbaşkanı adaylarına yönelik sosyal medya platformlarında atılan mesajlarda geçen hafta ilk kez Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı geçerek ilk sıraya yerleşti.

24 Haziran seçimlerine kısa bir süre kalırken, Medya Takip Merkezi (MTM) tarafından her hafta düzenli olarak sosyal medya üzerinde yapılan araştırma sonuçlarına göre Cumhurbaşkanı adayları arasında öne çıkan isim geçen hafta ilk kez değişti. MTM’nin sosyal medya ölçümleme servisi aracılığıyla son bir haftada sosyal medya üzerinde yaptığı araştırma sonucuna göre cumhurbaşkanı adaylarının son 1 haftadaki sosyal medya yansımaları ölçüldü.

Buna göre CHP’nin adayı Muharrem İnce az bir farklı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı geçerek birinci sıraya gelirken, Erdoğan ikinci sırada yer aldı. İYİ Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener üçüncü sırada, SP’nin adayı Temel Karamollaoğlu ise dördünçü sırada yer buldu. HDP’nin adayı Selahattin Demirtaş beşinci sırada, Vatan Partisi’nin adayı Doğu Perinçek ise altıncı sırada yer aldı.

MTM’nin Mayıs ayının son haftasında gerçekleştirdiği araştırmada Erdoğan birinci, İnce ikinci, Akşaner üçüncü, Karamollaoğlu dördüncü, Demirtaş beşinci, Perinçek ise altıncı sırada yer alıyordu.

Kaynak: Cumhuriyet