"KCK" adı altında yapılan operasyonları protesto etmek amacıyla dün basılan Özgür Gündem’in binası önünde basın açıklaması yapıldı. BDP milletvekili Hasip Kaplan, operasyonların 12 Eylül uygulamalarından daha ağır olduğunu söyledi.

 

Çevik kuvvet ekipleri bugün panzerlerle Taksim meydanından Şişhane ve Dolmabahçe’ye kadar sokakları panzerlerle kuşattı. Taksim meydanında yapılması planlanan basın açıklaması polisin engelline takılınca dün polis tarafından basılan Özgür Gündem gazetesinin Mis Sokaktaki bürosu önünde yapıldı.

 

Gösteride “Zindanlar Yıkılsın Tutsaklara Özgürlük”, “Yaşasın Halkların Mücadele Birliği”, “Baskılar Bizi Yıldıramaz”, “Hepimiz Kürdüz, Hepimiz BDP’liyiz” şeklinde sloganlar atıldı. Açıklamaya katılan BDP Milletvekilleri Hasip Kaplan, Sebahat Tuncel ve Ayla Akat ise kuşatma emri veren polis amirini protesto etti.

 

Şırnak Milletvekillisi Hasip Kaplan, baskı, zulüm ve operasyonların darbe dönemine rahmet okuttuğuna dikkat çekerek “Bu ileri demokrasi değil ancak geri zekalı demokrasi olur” dedi. Türkiye’de muhalefeti susturmak için her türlü hukuksuzluk ve adaletsizliğin yapıldığına işaret eden Kaplan şöyle konuştu:

 

“Taksim gibi bir yerde partililerimiz binalarından çıkmasın, meydana gelmesin, parti grup başkanvekilli olan bir milletvekili ve heyeti gelip basınla konuşmasın, halkla buluşmasın isteniyor. Her tarafı tomalar, gaz bombaları sarmış durumunda. İnanın 8 bin tane AKP’li gözaltına alınsa ve bunun 4 bin tanesi tutuklanmış olsaydı, AKP binasına bir tek Allah’ın kulu gitmezdi. Ancak şu anda görüyorsunuz ki bütün Beyoğlu, Şişhane, Dolmabahçe her taraf sarılmış durumda. Bu fotoğraf AKP iktidarının bittiğinin resmidir.”

 

Başbakan Erdoğan’ın Asrın Hukuk Bürosunu basılmadan önce hedef gösterdiğini hatırlatan Kaplan devamla şöyle konuştu:

 

“11 yıldır süren bir yargılama var, bir AİHM süreci var, tabii ki avukatlar savunma görevi gereği, görevlerini yapacaklar. Siz ki İmralı’da, Oslo’da zaten görüşmediniz mi? Allah aşkına sizin köstebeğiniz kim? Bu delileri hangi ahlaksız, hangi hukuksuz, hangi saygısız direktiflerinizle verdi. Sayın başbakan emniyet içindeki, köstebeğiniz bakanlıkta mı? Yoksa teşkilatının içinde mi? Kısıtlılık kararı varken, Basına bunları kim servis ediyor? Bunu çıkıp açıklamak durumundasınız.”

 

Sabah Tuncel ise bugün sadece avukatların savunma haklarının gasp edilmediğini bütün bir halkın savunma halkının gasp edildiğini belirterek şöyle konuştu: “Buradaki herkes yarın bir gün KCK adı altında gözaltına alınıp tutuklanabilir. Biz diyoruz ki; bugüne kadar ne tankınız ne zırhınız ne de polis şiddetiniz, devrimcileri yıldıramadı bundan sonra da bizleri bastıramayacaksınız.”