Adalet ve Kalkınma Partisi Iğdır Milletvekili adayı Yaşar Akkuş’tan Has Parti Adayı Ayhan Kaya’ya 100 Bin TL rüşvet teklif edildiği iddiasında bulunuldu.

12 Haziran’da yapılacak olan Milletvekili seçimleri yaklaştıkça kirli siyaset yüzünü göstermeye başladı.

Siyasal Birikim Iğdır temsilcisi Halit Öztürk’e açıklamada bulunan Halkın Sesi Partisi (HAS PARTİ) Iğdır Milletvekili Adayı Ayhan Kaya; Cumhuriyet mahallesindeki HAS Parti İl Başkanlığında yaptığı açıklamada, seçimlerde birinci parti olacaklarını, gittikleri her yerde halkın büyük teveccühü ile karşılaştıklarını söyledi. “Ama bu yükselişimizi durdurmak için kirli oyunlara bizi alet etmeye çalışıyorlar dedi” dedi.

100 BİN TL VEREYİM AK PARTİYE GEÇ

Ayhan Kaya şunları söyledi; “Her geçen gün yükselişimizi hisseden AKP Milletvekili Adayı Yaşar Akkuş’un yakınları, partiye katılmamız halinde 100 bin TL para teklif ettiler, bu teklifinin etik olmadığını kendilerine söyledim. Iğdır halkına buradan seslenmek istiyorum. Bizim satılık hiçbir şeyimiz yok, bize güvenen oy verecek insanlara asla ihanet etmeyiz, sonuna kadar seçim çalışmalarımızı yürütüp Iğdır’da birinci parti olacağız” dedi.

DEDİKODULARLA HAS PARTİ YIPRATMAYA ÇALIŞILIYOR

Kaya, “Olaydan 3–4 gün sonra Iğdır’da esnaf gezilerimizde bu para olayı bize sorulmaya başlayınca çok rahatsız olduk. Has Parti olarak bu dedikoduların önünü kesmek ve Has Parti’yi bu kirli oyunların içine çekmek isteyenleri Iğdır halkına şikâyet etmek için zorunlu bir basın açıklaması yaptık. Iğdır’daki siyasi partiler Has Parti’yi dikkate almıyorlardı, ama şimdi iktidar partisi gibi çalıştığımız için 12 Haziran’da çok güçlü çıkacağımızı hissettikleri için bizi yıpratmaya çalışıyorlar” dedi.

Halit Öztürk/ Iğdır/Siyasal Birikim