Gazeteci Cengiz Çandar ve avukat yazar Eşber Yağmurdereli Ankara'daki katliama ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çandar, "Ankara'daki saldırı AKP'nin HDP'ye yönelik provokasyonunun en üst noktasıdır," derken; Yağmurdereli ise, "Siyasi iktidar ne pahasına olursa olsun iktidarını sürdürmek istiyor, ama artık gerekli kitle desteğinden yoksun," değerlendirmesinde bulundu.

DİHA'daki habere göre, Çandar ve Yağmurdereli'nin değerlendirmeleri şöyle:

ÇANDAR: AKP SEÇİMLE GELDİ AMA SEÇİMLE GİTMEK İSTEMİYOR

"7 Haziran seçimleri öncesi Diyarbakır'da HDP mitinginde patlayan bomba ve Suruç'ta sosyalistlerin katledilmesi ile devam eden katliamlar dizisi Ankara'da devam etti. Bu saldırılar AKP'nin HDP'ye yönelik provokasyonunu gösteriyor. Ankara'daki saldırı ise bu provokasyonun en üst noktasıdır. Bu provokasyonların boşa çıkarmanın yolu da barış kavramı etrafında kenetlenmektir. Bu iktidar bu yaşananlardan sorumludur ve bu yaşananların faillerini ortaya çıkarmadığı için de sorumludur. Muhalefetin yapacağı tek şey ise tıpkı 7 Haziran'da olduğu gibi HDP'yi barajın üstüne çıkarmak ve 'seni başkan yaptırmadık' diyerek yola devam etmektir.

"AKP'nin seçimle iktidara geldiği, ancak seçimle iktidardan gitmek istemiyor."

YAĞMURDERELİ: HER TÜRLÜ MUHALEFETİ BASTIRMAK İSTİYORLAR

Türkiye'deki siyasi iktidar ne pahasına olursa olsun iktidarını sürdürmek istiyor. Ne pahasına olursa olsun yapmak istiyor ancak görünen o ki artık gerekli kitle desteğinden de yoksun. Bu nedenle kendisine karşı olan her türlü muhalefeti bastırmak istiyor."