Siyaset sahnesinde ne erken seçim ne de ittifak tartışmaları bitmiyor. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu son yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili soruya önemli olan “demokrasi üzerinde uzlaşma” yanıtı vermiş, “Ali de olur Veli de olur” değerlendirmesinde bulunmuştu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de hafta ortasında gazetecilerin adaylık sorusu üzerine, “İnatla, ‘ben ben’ deme gibi bir yönüm yok. Bu milletin herkesin nefes alma hakkı var. İnsanları üzen taraf olmayız” dedi.

Bu yanıtlar Ankara’da muhalefetin ortak bir cumhurbaşkanı adayıyla çıkmaya hazırlandığı yorumlarına neden oldu. Diğer taraftan parlamento seçimlerindeki ittifak seçenekleri de konuşulmaya devam ediyor.

Yeni partilerin kurulmasıyla birlikte muhalefet cephesinde muhafazakar-sağ merkezli bir 3. ittifak olasılığı gündemde. Ancak olası bir 3. ittifak muhalefet blokunda bir bölünme, ayrışma olarak değerlendirilmiyor.

Bir muhalefet partisinin etkili bir yöneticisinin ifadesiyle, 3. bir ittifak olabilir. Ama kesin olan şu. 3. ittifak olursa bu ittifak muhalefetin ortak seçim stratejisinin bir ürünü olacak. Seçimi kazanma stratejisinde Cumhur İttifakı’nın karşısında ikinci bir ittifakın daha faydalı olacağına kanaat getirilirse bir yeni ittifak daha olacak. Muhalefet partileri şimdi odak grup çalışmaları, anketlerle hangisinin daha doğru olacağını ortaya çıkarmak için çalışma yürütüyor.

Kaynak: Gazete Duvar