HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, İstanbul meydana gelen bombalı saldırıya ilişkin Meclis'te yaşanan tartışmalar üzerine söz aldı.

Kerestecioğlu, "Bu ülkede artık herkes barış, huzur istiyor. Bu şiddet çığırtkanlığını istemiyor. Sivil siyaseti engellerseniz, bu ülkenin her şehrinde maalesef, kaosa neden olan sizler olursunuz. " dedi.

HDP binalarına yapılan saldırılara da değinen Kerestecioğlu şunları söyledi:

"Bunu size de göstermek istiyorum; (HDP İstanbul il binası duvarına yapılan yazılamanın fotoğrafını gösteriyor) bugün İstanbul il binamız. Bir yıl önce aynı şeyi Cizre'de yapmışlardı. Duvarlara yazmışlardı. Hatta cinsiyetçi yazılarla "Kızlar geldik, yoktunuz" yazılarıyla donatmışlardı bütün şehri, şimdi aynı şeyi İstanbul'a taşıdılar.

Barışı kurmak istiyoruz Bir yılda 20 patlama oldu. İktidarda olan sizsiniz, bunları önleyecek olan sizsiniz. Biz burada 24 saat hep beraber "Kınıyoruz, kınıyoruz, kınıyoruz" diyebiliriz. Sizin ağzınızla konuşacak değiliz. Biz bu ülkede barışı kurmak istiyoruz. Ama sivil siyaseti engellerseniz, bu ülkenin her şehrinde maalesef, kaosa neden olan sizler olursunuz.

Bizler değiliz bunun sorumlusu. Biz burada sivil siyaset, demokratik siyaset yürütüyoruz diyoruz; siz eş başkanlarımızı, milletvekillerimizi, belediye başkanlarımızı tutukluyorsunuz, rehin alıyorsunuz. Onların sesi buradan çıkmadığı zaman, ondan sonra kalkıp önleyemediğiniz ve idari sorumluluk almadığınız şeylerin hesabını HDP'den sormaya kalkıyorsunuz.

14 yıldır HDP mi iktidarda? 14 yıldır siz iktidardasınız. Bu ülkede artık herkes barış, huzur istiyor. Bu şiddet çığırtkanlığını istemiyor, "İntikam! İntikam!" laflarını istemiyor. Bizlerden bu lafları duyamayacaksınız. Sizin dilinizle konuşmak zorunda değiliz. Hiçbir zaman konuşmadık, bundan sonra da konuşmayacağız. Biz her zaman aynı şeyi söyledik. Barış diliyle konuştuk, barış diliyle konuşacağız. Ben sizin dilinizle, hele sizin cinsiyetçi, militarist, erkek egemen dilinizle asla konuşmam.