CHP'den istifa eden eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Demokratik Sol Parti'ye (DSP) geçti.

31 Mart 2019'da düzenlenecek yerel seçimde yeniden aday olmak istediğini açıklayan eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, bugün DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ile Ankara'da bir araya geldi.

Adaylık için isminin başka ilçelerle anılması nedeniyle geçen hafta CHP'den istifa eden Sarıgül, söz konusu görüşme sonrası resmen DSP'ye geçti”

Aksakal ile birlikte kameraların karşısına geçen Sarıgül, Şişli'de DSP adına yarışacağını açıkladı. Sarıgül, "Kendi evimizde, kendi yuvamızda bulunmaktan çok mutluyum. Sayın Genel Başkanın açıklamalarına teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

'ŞİŞLİ'Yİ MUSTAFA SARIGÜL'E, MUSTAFA SARIGÜL'Ü ŞİŞLİ'YE EMANET EDİYORUZ'

DSP lideri Aksakal da konuya dair kısa bir açıklama yaptı. Partisinin güvenli bir liman olduğunu belirten Aksakal, "Bu partinin evladı olarak gördüğümüz Sayın Mustafa Sarıgül'ün adaylığı için başvurumuzu yaptık. 31 Mart seçimlerinde Şişli halkının da desteğiyle Şişli'yi Mustafa Sarıgül'e, Mustafa Sarıgül'ü de Şişli'ye emanet ediyoruz" dedi.

NE OLMUŞTU?

Sarıgül, 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde yeniden Şişli'den aday olmak istediğini duyurmuştu. Sarıgül'ün ilanı sonrası kulislerde birçok iddia gündeme gelmişti. Bunlardan biri, CHP yönetiminin Sarıgül'ü Eyüpsultan ilçesinden aday göstermek istediğiydi.