HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Önder, Rudaw TV'nin Rojava'ya dönük yayın politikasını eleştirerek, "orada gösterilen mücadeleye saygı duyulmalı" dedi.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Rudaw TV'ye yaptığı açıklamada, televizyonun Rojava karşıtı yayınlarını eleştirdi. "Kürt halkı, Sayın Öcalan ve devlet ile çözüm sürecini geliştirmeye çalışan heyetin bir üyesi olarak gözlemimi aktarmak istiyorum. Rudaw yönetimi de böyle kabul etsin" diyen Önder, "Ben bir Türküm. Kürdistan'da doğmuş bir Türküm ve bir yoldaşlık nöbeti tutuyorum. Temel manifestom; Kürt halkının onuru ve onuruna gösterdiği titizlik. Bunu bir kutsal nokta olarak koydum ve böyle davranıyorum. Yoldaşlık böyle olur" ifadelerini kullandı.

'ORADAKİ MÜCADELEYE SAYGI DUYULMALI'

Önder, Rudaw'ın da "Kürdistani bir kanal" olma hedefi varsa bunun için Rojava'ya yaklaşımını değiştirmesi gerektiğine işaret ederek, "Rojava şu anda bütün Kürdistan'ın onurudur. Orada rüzgar esse Nusaybin'deki Kürt üşüyor. Orada birinin tırnağı taşa değse İstanbul'daki Kürdün gözüne değmiş gibi oluyor. Orada gösterilen mücadeleye saygı duymak gerekir. Bir yoldaşları olarak ben inciniyorum" dedi.