Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, HDP heyetinde yer alan HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in sekreterya ile ilgili açıklamalarına değindi.

Arınç, konuşmasında Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan için 'Bundan sonra heyette yer almayabilirler' dedi.

Arınç'ın sözlerine Önder tepki gösterdi. Önder 'Buna sayın Arınç karar veremez' dedi.

Bülent Arınç, İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası Genç Girişimciler Platformu’nca düzenlenen “IPFYE Enerji Kongresi”nde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) heyetinde yer alan HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in sekreterya ile ilgili açıklamalarına değinen Arınç, “Sayın Önder’in de Sayın Buldan’ın da başka arkadaşlarımızın da sekreterya konusunda adeta kendilerini görevlendirilmiş kabul ettiklerini anlıyoruz. Böyle bir şey yok. Onlar giden heyetlerin içinde yer alıyorlar. Bundan sonra yer almayabilirler, devam edebilirler, farklı insanlar adada görüşmelere katılabilir” dedi. 

'BUNA ARINÇ KARAR VEREMEZ'

Arınç'ın sözlerine İmralı heyetinde yer alan Sırrı Süreyya Önder'den sert yanıt geldi.

Radikal'de yer alan habere göre Önder şöyle dedi: "Buna Sayın Arınç karar veremez. Buna sadece biz ve Sayın Öcalan karar verir. Arınç'ın varsa böyle bir yetkisi İmralı'ya gidecek devlet heyetinin kimlerden oluşacağına karar vermek için kullanabilir."