BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder 68 gün sonra sona erdirilen açlık grevleriyle ilgili olarak yaptığı açıklamada hükümeti eleştirdi.

Hükümetin açlık grevlerine karşı sessiz kalışını eleştiren Önder şu ifadelere yer verdi: "68 gün süren bu direniş eyleminde, kulaklarımızda sürekli 12 Eylül ve hayata dönüş operasyonunun mimarlarının sesi çınladı. Kenan Evren ne diyor idiyse, hikmet Sami Türk ne diyor idiyse bu görkemli direniş karşısında devletin çıkardığı seste bu tür homurtulardan ibarettir. İnsani tek bir tını göremedik. Ruhunu bu karanlığa kiralamış birçok kalem de bilim insanı da iştirak etti ne yazık ki.

Bugün Türkiye'de olan Tahrir'in bizzat kendisidir fakat Tahrir cezaevidir. Kürt halkının evlatları cezaevlerini Tahrir'e döndürmüşlerdir. Niye böyle olmuştur? Bunu görmek için son bir hafta Diyarbakır sokaklarında sadece beş dakika gezmek yeterlidir.

Ancak bir işgal hukuku ancak işgalci bir kuvvet bir kentin ana caddelerine tankları, her sokak çıkışının başına dizmek suretiyle önlem alabilir. Bir devlet kendi halkına karşı böyle önlem alamaz."

"GANDHİ YAPINCA BİLGELİK, KÜRTLER YAPINCA.."
Kürtlerin yapmış olduğu eylemleri eleştirenlere de seslenen Sırrı Süreyya Önder: "Kürtler eylem ve direniş beğendiremiyorlar. Bazı ukala kalemler Gandhi'yi övüyordu. Gandhi yapınca bilgelik, Kürtler yapınca gundilik (köylülük) oluyor. Bu riyakarlığa herkesi dikkatini çekiyorum" dedi.

AYSEL TUĞLUK: KÜRT HALKININ MÜCADELESİNİ GÖRDÜK

DTK (Demokratik Toplum Kongresi) Eşbaşkanı Aysel Tuğluk: İmralı ve Kandil’e rağmen bir çözüm çabasının sonuç vermeyeceği ortaya çıkmıştır. Ortaya koydukları talepler demokratik taleplerdi. Barış talebiydi, müzakerelerin başlaması talebiydi. Bizler de bu taleplerin anayasal güvenceye kavuşması temelinde mücadelemizi yükselterek devam edeceğiz. Halkımız yine bu sürecin barışa verilmesi için demokratik meşru iradesini ortaya koyacaktır.

Bir kez daha gördük ki bu eylem sürecinde Kürt halkı kendi mücadelesinde kendi değerlerinde kenetlenmiştir. Bütün kendisine uygulanan baskıya zulme rağmen alanlara çıkarak kendi evlatlarının yanında olduğunu, barışı istediğini bir kez daha ortaya koymuştur.

Bundan sonra da bu mücadele daha da toplumsallaştırılarak ve Türkiye’deki devrimci güçlerle ortak mücadeleye dönüştürülerek devam ettirilecektir. Hepinize teşekkür ediyoruz. Açlık grevleri boyunca katkı sunan herkese teşekkürlerimizi iletmeyi borç biliyoruz.