Suruç'taki katliam Ankara'da da kınandı. ESP Genel Merkezi önünde bir araya gelen binlerce yurttaş Suruç’ta yapılan saldırıyı lanetledi. Yürüyüşe katılan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder,“Elimiz iki cihanda da yakanızda olacak. Devrimciler ölür devrim yaşar” dedi.

Binlerce yurttaş Suruç’ta yapılan saldırıyı lanetlemek için Ankara’da ESP Genel Merkezi binası önünde bir araya gelerek, AKP il binasına yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüşe HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile CHP Milletvekili Murat Emir, KESK Eşbaşkanları Lami Özgen ve Şaziye Köse de katıldı.

AKP önünde bir açıklama yapan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de, bir yandan hayatı inşa edenlerin bir yandan ise hayata kastedenlerin olduğunu söyledi.




Önder konuşmasını şöyle sürdürdü: "Katledilenleri de katilleri de çok iyi tanıyoruz. Katledilenler bizim mazlumlar ve emekçilerin ezilen halkların kadınların ve geleceksizleştirilen gençliğin yanı başında olan gençlerdi. İnsanların ikinci dünya savaşından beri unuttuğu enternasyonalist dayanışmanın yeniden vücut bulmasıydı. Esas yöneldikleri buydu. Çünkü kaleleri ne kadar sağlam olursa olursun ne kadar gösterişli olursa olsun dayanışma karşısında hiç bir anlam ifade etmeyecektir. Bunun için 31 canımıza kıydılar, binlerce cana kıymaya tereddüt etmedikleri gibi, biz emekçi ve demokratik güçler yan yana durmazsak yüzbinlerce canı katletmeye tereddüt etmeyecekler. Başta hayatını kaybeden gençlerimize şu sözü veriyoruz; Siz yeni yaşamı inşa için oradaydınız sizin bu şiarınız var olma şiarımız olacak. Muktedirlere de şu sözü veriyoruz. Elimiz iki cihanda da yakanızda olacak devrimciler ölür devrim yaşar.”

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir de, yapılan saldırıyı lanetleyerek, “Gün teröre destek çıkan TIR’larla silah yardımı edenleri teşhir etme günüdür” şeklinde konuştu. (DİHA)