CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından başlatılan adalet yürüyüşünü değerlendiren HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, “HDP’nin pratiği demokratik siyaset için ortaklaşma pratiğidir. HDP başlı başına bunun en açık delilidir” dedi.

Dihaber’e konuşan Önder, Berberoğlu’nun tutuklanmasını değerlendirdi.

Önder, “Tarih bizim bütün uyarılarımızı ve öngörülerimizi haklı çıkaran bir yerden akmaya devam ediyor” dedi.

Önder, şöyle devam etti: “Baştan beri sistem kendi hegemonik alanını oluşturmak için bu ülkeye bütün zulümleri miras bırakan o 40 yıllık hafızaya sığındı. O hafıza da ‘Vurun Kürde’ dediğinde herkesin hizaya geçme refleksi ve bilgisiydi. Şimdi bile CHP, bir itiraz pratiğinin nasıl etkili ve sonuç alacağı bilgisinden ve görgüsünden bir hayli uzakta. Biz yürüyoruz isteyen yanımıza gelsin mealindeki yaklaşımlar bir itirazı topluma mal etmek anlayışından çok gelişen taban baskısını savuşturmanın ve sönümlendirmenin bir aracı olabilir ancak.”

CHP’nin başlattığı yürüyüş konusunda doğru bir tutum sergilemesi halinde geniş bir ittifak oluşabileceğine işaret eden Önder, “Sorun sadece biz de değiliz. Geniş toplumsal kesimler ancak ilkeler ve doğru çerçevelenmiş çağrılar etrafında bir araya gelebilir” dedi ve şöyle devam etti:

“Gerisi selde kütük misali oradan oraya çarparak ufalanmak ve hacim kaybetmekle sonuçlanır. Ortak bir eylem mümkündü. HDP’nin pratiği demokratik siyaset için ortaklaşma pratiğidir. HDP başlı başına bunun en açık delilidir. Sosyal demokrat ve seküler insanlardan, İslami referanslarla hayata bakanlara, sosyalistlerden, Ermenilere, Süryanilere varan bir ortak eyleyiş pratiğidir bizimkisi. Bu farklılıkları bir araya getiren müşterek payda tam demokratik bir Türkiye hedefidir. Bunu program yapmış bir parti bunun pratiğini de bizatihi üye ve vekil profili ile ortaya koymuştur.”