TBMM Başkanvekili Pervin Buldan ve HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, ‘Habersizsiniz’’in internet üzerinden yapılan canlı yayınına katıldı.

Başkanlık tartışmalarını değerlendiren Önder, başkanlığa 'hukuki meşruiyet' sağlandığında yaşanacakların son iki ayda yaşananlardan farklı olmayacağını söyleyerek ‘Bunun adı faşizmdir’ dedi.
 
Bahsedilen sistem hayata geçtiğinde artık kimseye seçimin sorulmayacağını, tüm ifade kanallarının kapanacağını belirten Önder, referandum önerisiyle ilgili de konuştu:
 
“Yaptıkları yapacaklarının teminatı derler, siz başkanlık ya da dalga geçer gibi literatüre kırk takla attırmaya çalışan bu mahcup faşist söylemi bu ülkenin son iki üç ayıyla ölçebilirsiniz. Bunun basit bir fragmanını izlediniz. Tırnak içinde hukuki bir meşruiyet alanı sağlarsanız size yapacakları şey işte bu gördüklerinizden ibarettir.”
 
‘SANDIĞA GİDELİM’
 
“Ben halka götürülmesinden yanayım. Bugün ne için kurulursa kurulsun bu ülkenin sandığa ihtiyacı var. Bunlar yüzde 40’ı gördü her gece o kabusla yatıyorlar. 7 Haziran bir kez oldu, misliyle olmasına ne mani var, hiçbir engel yok. O kadar mağdur var ki buyurun gidelim. Bakalım sizin yarattığınız tahribatın, üç beş yarattığınız zengin dışında halkta yarattığı nasıl bir tahribat varmış hep birlikte görelim. Buyurun gidelim bir sandık kuralım.”