Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Federal Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani’yle görüştü.

Önder, temaslarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Barzani’yle görüşerek Öcalan’ın değerlendirme ve mesajlarını kendisine ilettik. Yarın Mam  Celal ile görüşeceğiz. Ona geçmiş olsun dileklerimizi ileteceğiz. Ayrıca bölgede gelişen son durumu değerlendireceğiz" dedi.

Erbil temasları kapsamında bölgesel Kürt Parlamentosu'nu ziyaret ederek, meclis başkanı ve heyetiyle de verimli bir görüşme yaptıklarını aktaran Önder, "Öcalan’ın, bölgesel parlamentoya yönelik mesajlarını ilettik. Onlar da çözüm sürecinin takipçisi olduklarını beyan ettiler" diye konuştu.

Önder, Öcalan’ın mesajlarını iletmek için kişi ve kurumlarla görüşmeler yaptıklarını, söz konusu temasların çözüm süreci müzakerelerinin dışında olduğunu kaydetti.

Kandil’de KCK yönetimini de ziyaret edeceklerini belirten Önder, "Müzakere heyetinden Pervin Buldan ve İdris Baluken ile 25 Temmuz’da Kandil’e geçeceğiz. Öcalan’ın mektubunu ileteceğiz. Kandil’dekilerin de düşüncelerini alacağız. Gelinen son aşamayı değerlendireceğiz" dedi.

Önder, ziyaretin amacına ilişkin soru üzerine, "Bölgenin içinde bulunduğu duruma demokrasi ve halkların eşitliği temelinde çözüm önerilerini paylaşmak ve temsil makamındaki kişilerin, bu konudaki düşüncelerini anlamak amaçlı bir ziyarettir" dedi. Önder, "Öcalan’ın Mesud Barzani’ye ne tür bir mesaj gönderdiğine" ilişkin bir soru üzerine ise, "Bunu Sayın Barzani’nin açıklamasının daha doğru olacağını" belirtti.

Önder, Leyla Zana ile Federal Kürdistan Bölgesi’ne ikinci ziyaretlerini gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi. (İMC, BasNews)