HDP İstanbul Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Sırrı Süreyya Önder, Abdullah Öcalan'ın 1999 yılında çekilmiş sorgu görüntüleri olduğu iddia edilen montajlanmış kayıtlarla ilgili olarak, "Zamanlama manidar" diye konuştu.

Beyoğlu Cezayir Restoran'da 'Taksim Meydanı' düzenlemesi ile ilgili olarak yapılan basın toplantısına katılan Halkların Demokratik Partisi İstanbul Adayı Sırrı Süreyya Önder, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Önder, bir gazetecinin, "Öcalan'ın 1999 yılındaki sorgu görüntüleri ortaya çıktı. Görüntüler ve kullandığı sözler için ne düşünüyorsunuz? Görüntüleri paralel yapı sızdırdı iddiaları için değerlendirmeleriniz nelerdir" sorusuna şu yanıtı verdi:

“Bunun bir gladyo montajı, kurgusu olduğunu düşünüyorum. Gittiğimizde sorarız, söyleyeceği şeyleri de sizinle paylaşırız. Zamanlama manidar. Bu çözüm sürecini itibarsızlaştırmak isteyen bir yapının, iradi olarak, üstelik yeni de değil, her üç senede bir değişik versiyonlarını defalarca seyrettik. Nezdimizde teknik olarak bir itibarı ve kıymeti yoktur."