HDP İstanbul Adayı Sırrı Süreya Önder, AKP ve CHP’nin hırsızlık düzenine karşı kentin yönetimine talip olduklarını belirtti.

HDP İstanbul’da seçim çalışmalarını hızlandırdı. HDP İstanbul Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayları Sırrı Süreyya Önder ve Pınar Aydınlar seçim çalışmaları kapsamında Hacıahmet mahallesi’nde seçim bürosu açarak, Kurtuluş mahallesi esnaflarını ziyaret etti.

İlk olarak Hacıahmet Meydanı’nda halkla bir araya gelen Önder ve Aydınlar’a HDP Beyoğlu Belediye Eşbaşkan Adayları Seyhan Alma ve Korhan Gümüş de eşlik etti.

'BİRLİKTE MÜCADELE ETME GÜNÜ'

Hacıahmet seçim bürosu açılışında yurttaşlara seslenen Pınar Aydınlar, çetin bir süreçten geçtiklerini ve bu süreçte başarılı olmaları gerektiğini aktararak, “Bu gün birlikte mücadele etme günüdür. Zulmün olduğu her yerde isyan etmek meşrudur” dedi.

'SİSTEM HIRSIZ OLDUĞU İÇİN ONU DEĞİŞTİRMİYORLAR'

Sırrı Süreyya Önder de, “Vekiliniz olarak size söz veriyoruz. Savaş isteyenlere inat eşit, adil bir barışın yükseleceğinin sözünü vermiştik. Böylece barışa giden yolu hep birlikte tecridi kaldırarak başardık” dedi. Kentin yönetimine talip olduklarını belirten Önder, o gün verdikleri sözün yüz akıyla burada olduklarını belirtti. Sistem partilerinin halkın selameti ve demokratik siyaset yapabilmesi için hiçbir şey yapmadıklarını söyleyen Önder, “Bunlar bir şey yaptılar, soydular, çaldılar, zenginleştiler. Muhalefet de, devrimci demokratik bir program koymadı. İnsanların bir suçu yok. Sistem hırsız olduğu için sistemi değiştirmiyorlar” dedi. Muhalefetin ve iktidarın kadınları yönetime katmadığını söyleyen Önder, “Muhalefet, 'bugüne kadar iktidar çaldı, şimdi de ben çalayım' diyor” diyerek seçime girdiğini söyledi. Ardından büro alkışlar ve zılgıtlar eşliğinde açıldı.

İSTANBUL’U ALABİLİRİZ

Daha sonra Önder ve Şişli Belediye Eşbaşkan Adayı Ayşe Berktay Hacımirzaoğlu, Kurtuluş ve Feriköy Paşa Mahallesi’nde esnafları ziyaret etti. Burada esnaflar ile sohbet eden Hacımirzaoğlu, halkla birlikte güzel bir kent yaratacaklarını, barışı ve umudu bu kente aşılayacaklarını belirtti.

Önder ise, çalıştıkları zaman bu yerel yönetimleri almamak için hiçbir nedenlerinin olmadıklarının mesajını verdi.

Öte yandan HDP Sancaktepe İlçe Örgütü, Sancaktepe’de seçim çalışmalarında CHP’nin Kürt ailelerini ziyaret ederek, “Sancaktepe’de CHP ile HDP ittifak yaptı” söylemlerinin dezenformasyon olduğunu duyurdu. (Özgür Gündem)