Gürsel Tekin, TGRT Haber’de Hadi Özışık’ın moderatörlüğünde, Radikal gazetesi Ankara temsilcisi Deniz Zeyrek, FOX TV Ankara Temsilcisi Sedat Bozkurt ve Cumhuriyet gazetesi Ankara temsilcisi Utku Çakırözer’in sorularını cevapladı.

"6 İLÇENİN KAYBEDİLMESİNDE SARIGÜL’ÜN PAYI VAR"

Programda Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve kendisinin adaylığıyla ilgili medyada yer alan bazı ifadelerin kendisine ait olmadığını söyleyen Tekin, İstanbul İl Başkanlığı döneminde Sarıgül dahil bir çok isme partiye katılım için teklif götürdüğünü anlattı. İstanbul’da 7 ilçeyi çok düşük oylarla, bu bölünmüşlük nedeniyle kaybedildiğini anlatan Tekin, kaybedilen 6 ilçede Sarıgül’ün doğrudan etkisinin olduğunu iddia etti.

"SARIGÜL İLE İLGİLİ YOLSUZLUK İDDİALARI"

Sayın Başbakan icranın başındadır. Eğer, Sarıgül ile ilgili yolsuzluk iddiası ortaya atarsanız o zaman size bugüne kadar neden gereğini yapmadınız diye sorarlar.

Sayın Sarıgül’ün partiden atılmasının nedeni disiplinsizlikle ilgilidir. Sayın Sarıgül atıldıktan sonra bu dosyalar ortaya atıldı. Ben yolsuzluk uzmanı değilim ancak atılış nedeni disiplinsizliktir. Kaldı ki tüm bu iddialar hukuk işleyişinde, herhangi bir siyasetçisi ile ilgilisiyle devreye alınması gerekir. Ben söylüyorum; ancak hiçbir savcı bundan rahatsız olmuyor. Ne yazık ki Türkiye’de hukuk sistemi böyle işlemiyor."

ÖNDER CHP’YE DEĞİL AKP’YE ZARAR VERİR

HDP’den İstanbul adayı olacağı iddia edilen Sırrı Süreyya Önder’in söylenildiği gibi CHP’nin oylarını bölmeceği tam tersine AKP’nin oylarını alacağını söyleyen Tekin, BDP’nin İstanbul’daki Kürtleri tamamen temsil etmediğini de söyledi. (medyafaresi.com)