Ankara’daki barış mitingine yönelik saldırıya ilişkin yeni bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor. Ankara Katliamı’na ilişkin soruşturma dosyası ve katliamdan önce rehberlik yaparak saldırı yerini inceleyen Antepli fırıncı Yakup Şahin’in 14 Ekim’de savcılıkta verdiği ifadeden sızan bilgilere göre; canlı bombaları taşıyan araç ile ona gözcülük eden araç, Pozantı’da polis arama noktasından hiçbir engele takılmadan geçti.

Söz konusu bilgileri HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de doğruladı.

SIRRI SÜREYYA: ‘ARAÇ ARANMADAN GEÇİRİLİYOR’

DİHA’daki habere göre, Med Nuçe’de yayınlanan “Ankara’ya Bakış” programına katılan Sırrı Süreyya Önder, Ankara’daki katliamı gerçekleştiren canlı bombaların polis kontrol noktasından geçerek Ankara’ya geldiklerini söyleyerek ilgili bilgileri doğruladı.

Önder, “Canlı bombalara gözcülük eden şahıs ve araç Ankara’ya gelirken kontrol noktasında aramaya takılıyor. GBT yapılıyor ve aracın geçişine izin veriliyor. Ardından gelen siyah camlı ve içinde canlı bombaların bulunduğu araç aynı noktadan geçmesine rağmen araç aranmadan geçiriliyor” dedi.

Önder, “Bizim elimizde katliama ilişkin bütün bilgiler mevcut, biz şimdi bunları belgeliyoruz ve bunların açığa kavuşturulmasını bekliyoruz. Katliama ilişkin bilmediğimiz hiç bir şey yok.” diye konuştu.

Ayrıca Önder, Ankara Katliamı’ndan sonra geri dönen ve canlı bombalara gözcülük yaptığı belirtilen şahsın, Antep’te ikinci bir katliam yapılması için bazı bombaları yeni adreslere ulaştırdığını da belirterek, “Bu adreslerden biri de HDP’ye yakın isimlerden biridir. HDP’yi bu katliamla ilişkilendirmek için bize yakın birini seçiyorlar ve onun üzerinden ikinci bir katliam gerçekleştirmek istiyorlar. Ancak aldığımız bilgiler ve sonrasında geliştirdiğimiz tedbirler nedeniyle bu katliamın yaşanmasının önüne geçtik” dedi.

Öte yandan, Önder, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yanı sıra, İmralı Heyeti üyelerine yönelik tehditler olduğunu dile getirdi. Önder, “Biz bunları çok fazla öne çıkarmak istemiyoruz. Çünkü asıl olan toplumun güvenliğidir,” dedi.