HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, DBP Belediyelerine kayyum atanması girişimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Önder, "AKP ve Saray Kürdistan'da seçimle kazanamadığı belediyelerimize kayyum yoluyla el koymayı düşünüyor.

"Bizim belediyeler sizin işinize yaramaz. Çünkü bizim belediyelerimizde hırsızlık yaptırmazlar" dedi.

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, partisinin Ankara'nın Bala ilçesi’nde düzenlediği iftar yemeğinde konuştu.

AKP ve Saray'ın Kürdistan'a savaş açtığını savunan Sırrı Süreyya Önder, savaşla beraber Kürt coğrafyasının, kültürünün ve yaşamının hedef aldığını ifade etti.

Çözüm sürecinin sabote edildiğini söyleyen Önder,"Sayın Öcalan'ın önünü açtığı onurlu, eşit barış sürecine tahammül edemeyenler süreci sabote etti. Tekrar inkar ve imha siyasetine döndüler.

“Özellikle milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasından sonra seçilmiş belediyelerimize yönelik kayyum atama girişimleri başladı. AKP ve Saray, Kürdistan'da seçimle kazanamadığını kayyum yoluyla kazanacağını düşünüyor" ifadelerini kullandı.

'BİZİM BELEDİYELERİMİZDE HIRSIZLIK YAPTIRMAZLAR'

Demokratik Bölgeler Partisi'nin belediyelerine yönelik, hükümetin kayyum atama girişimini değerlendiren Önder, "Saray'a, Başbakan'a, İçişleri Bakanı'na bir çift sözüm var; bizim belediyeler sizin işinize yaramaz, çünkü bizim belediyelerimizde hırsızlık yaptırmazlar.  Bizim belediyelerimiz doğayı korur, bizim belediyelerimizde kadın erkek eşittir" dedi.

Rojava Derneği'nin yürüttüğü "Cizre'den Sur'a yaşamı tekrar örme" kampanyasına destek verilmesi çağrısında bulunan Önder, "Fitre ve zekâtlarınızı yakılan yıkılan ilçelerimize yollayın, inanın ki bu dayanışmaya destek vermeniz çok önemlidir" ifadelerini kullandı.