BDP Sancaktepe İlçe Örgütü binasının açılışında konuşan BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Buradaki konuşmasında Önder, diğer partilerin seçim sürecinde 'yukardan aşağıya' bir karar süreciyle adaylarını belirlediklerini, kendilerininse adayları halk ile belirleyeceklerini belirtti.

Önder, "İktidara baktığımızda en çok üyeye sahip parti olarak, bir iç seçim dahi yapmadan, bir gün bile aday oldukları şehirde bulunmayan adayları seçiyor. Halkına bu kadar dahi güvenmiyor. Nerede bir rant var, iktidar partisi orada. Bu muhalefet partisinde de böyle" dedi.

Bütün bunlara ne iktidar tarafından, ne de muhalefetten ufacık bir eleştirinin dahi olmadığını söyleyen Önder, "Biz belediye başkanlarını kent yönetiminde sadece koordinasyonu yürüten kişiler olarak görüyoruz. Yönetmesi gereken taraf halktır. Bizim adaylarımız bütün halkımız ve bileşenlerimizin katılımıyla belirlenecektir" diye konuştu.

"ŞAHISLAR DEĞİL İRADE ADAYDIR"

Yerel seçimler için HDP adaylarının henüz belirlenmediğini belirten Önder, "Yakında HDP'nin kongresi olacak, burada adaylar belirlenecektir. Ben de olabilirim, başka arkadaşımız da olabilir. Şimdi bazı çevreler önümüze geçmeyin, aradan çekilin diyorlar. Biz şimdiye kadar kimseye böyle bir şey demedik. Girseniz dahi Sırrı Süreyya Önder girmesin diyorlar. Bunlar bizim şahıslarla aday olduğumuz sanıyorlar. Biz tarihimizle, irademizle aday oluyoruz. Bu yüzden bizden kimin aday olacağı önemli olmadığı gibi, oy potansiyeli açısından da hiçbir farklılık arz etmemektedir" dedi.

"ŞİRKET PARTİLERİNİN ZARARA GEÇTİĞİ DÖNEMDEYİZ"

Gezi direnişinde artık halk yönetiminin vazgeçilmez olduğunun ortaya konduğunu da belirten Önder, "Artık şirket partilerinin zarara geçtiği dönemlerdeyiz. Bu halk birçok yüzde 50 gördü, bunların da yenilmeleri yakındır" ifadelerini kullandı. (ANF)