BDP’li Meclis İdare Amiri Sırrı Sakık, önceki gün Meclis kürsüsüne koyduğu merminin hikâyesini Radikal’e anlattı. Mermiyi Meclis kürsüsüne koyduğu gün bir de tehdit mektubu aldığını söyleyen Sakık, “Bir İçişleri Bakanı’nın dili buysa kurşunun veya mektubun geldiği adres bellidir” dedi.

Olayın 9 Aralık’ta, Adana Havaalanı’nda gerçekleştiğini söyleyen Sakık şunları söyledi:

“Ankara’dan uçağa binmeden silahımı mermisiz teslim etmiştim. Adana’da Havaalanı Emniyet Amiri ile sohbet ettim. O sırada bir memur silahımı getirdi, bir de mermi masaya bıraktı. ‘Bu mermi bana ait değil’ dedim. Polis ise ‘Hayır, size ait’ dedi. Halk arasında ‘geco mermi’ dedikleri, pis işlerde kullanılan mermilere benziyordu. MKE mermilerinde olmayan bir kırmızı boya vardır bunların arkasında. Hatta bunun üzerine, görevli amirle 1990’lı yıllarda faili meçhul cinayetler üzerine konuştuk. Ankara’ya gelince silahı teslim ettiğim polisi buldum. Bana tuttuğu tutanağı göstererek, ‘Mermiyi siz teslim etmişsiniz’ dedi. Gelip bu olayı İçişleri Bakanı ile konuştum, Emniyet Genel Müdürü’ne söyledim. Aradan bir ay geçti ve o konuşmayı yaptığım gün bir tehdit mektubu aldım. Samsun’dan gönderilmiş.”

‘KAYITLAR İNCELENMEMİŞ’

Olayın yetkililerle paylaşılmasına rağmen üzerine gidilmediğini belirten Sakık, “En azından havaalanındaki kamera kayıtları incelenebilirdi. Bunu bile yapmamışlar. Ankara’da tutanaklarda da mermi yok ve biri gelip masana koyuyorsa, söylenecek laf yok” dedi. Sakık olayı sorduğu Bakan Şahin’in tavrını da eleştirerek, “‘Sen bu suali soramazsın’ diyor. Bir İçişleri Bakan’ın dili buysa, kurşunun veya mektubun geldiği adres de bellidir. KATASOMA diye bir örgüt bizi tehdit ediyor. Sizin diliniz aynı amaca hizmet ediyor” diye konuştu.

SOLGUN’A TEHDİT DE AYNI ÖRGÜT
TEN

Samsun’dan gönderilen “KATASAMO GENÇLİĞİ” imzalı tehdit mektubu Cafer Solgun’un başkanlığını yaptığı Yüzleşme Derneği’nin kapısına sıkıştırılmış halde bulunmuştu.