El Cezire'nin haberine göre, Selahattin Demirtaş'ın "parti içinde gizli Erdoğan sevdalıları vardı" sözüne Sırrı Sakık ve Hasip Kaplan'dan tepki geldi. Ağrı Belediye Başkanı seçilen Sırrı Sakık, Demirtaş’a sözlerine açıklık getirme çağrısı yaptı.


Sakık, "Buna açıklık getirmesi lazım, her tarafa çekilecek açıklamalara gerek yok. Direk isim söylemesi gerek. Ben dimdik bir siyasetçiyim,  insan hakları gününde yani bugün 7.5 yıl hapis istemiyle yargılanıyorum. Bütün haksızlıklara karşı dimdik duruşumdan dolayı her seçimde aday olmam için birkaç ilden teklif alırım. Üstelik ben eski değilim, halen aktif siyasetin içindeyim.  Uzun yıllardır hareketimizin önem verdiği bir kentte seçimi kimse alamamış ben iki defa almışsam bunun bir anlamı vardır. Ben siyaseten yola devam ediyorum" dedi.

Demirtaş'ın kastettiği kişiler arasında ismi geçtiği belirtilen Hasip Kaplan da, "Partide iki dönem kuralı var. Ben bu kural yüzünden aday olmadım. Kimi kastettiğini Demirtaş’a sormak lazım." dedi.

'ERDOĞAN SEVDALILARI'

HDP EŞ Başkanı Selahattin Demirtaş, bir grup gazeteci ile yaptığı sohbette partisindeki bazı isimlerin “Erdoğan sevdalısı” olduklarını ve bu yüzden milletvekili listesi dışında kaldıklarını söyledi. Gazetecilerin “Seni başkan yaptırmayacağız söylemini partide danışmadan söylediğinize yönelik eleştiriler var” hatırlatmasına cevap veren Demirtaş, “Parti içinde Erdoğan sevdalısı bir damar her zaman vardı. Bunlar gizli Erdoğancılardı aslında. Bizden çok Erdoğan’ı sevip sayarak, AKP ile ilişki kurarak, AKP’ye neredeyse yalakalık yaparak sorunun çözülebileceğine inanıyordu bu tipler. Zaten bunların eski milletvekili olmasının da nedeni budur.” dedi.