HDP'li Sırrı Sakık, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek'in HDP'nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'la ilgili AİHM'in verdiği beraat kararının uygulanması gerektiği yönündeki sözleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. AK Parti'yi yakından tanıdığını söyleyen Sakık, parti içinde Cemil Çiçek ve Bülent Arınç gibi birçok siyasetçi olduğunu söyleyerek HDP için de, “Sonuna kadar diyalog kanallarını zorlamamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

'AKP'DE CEMİL BEY GİBİ DÜŞÜNEN BİRÇOK İNSAN VAR'

Sırrı Sakık, gazeteci Erdal Er'in YouTube kanalına konuk oldu. Sakık, AK Parti içinde Demirtaş'la ilgili konuşulanları ve son günlerde eski AK Partililere yönelik saldırıları yorumladı. Sakık, MHP ile AK Parti arasındaki ittifakın kısa süreceğini söyleyerek 'diyalog' çağrısında bulundu. Ayrıca Sakık, Bülent Arınç'ın 'Demirtaş serbest bırakılmalı' sözlerini hatırlatarak Arınç'la daha önce bir dönem birlikte çalıştıklarını söyledi.

Bülent Arınç'tan sonra Cumhurbaşkanlığı YİK üyesi Cemil Çiçek'in Demirtaş açıklamalarıyla ilgili de konuşan Sakık, “Ülkenin kaderinde söz ve karar sahibi olanların bu sözlerin boş bir karar olmadığını düşünüyorum. AKP'de de Cemil Bey gibi düşünen birçok insan var. AİHM kararlarının uygulanması gerektiğini, bu durumun doğru olmadığını söylüyorlar. AKP'de büyük bir damar çok dirençli bir şekilde direniyor. Bu politikalarla sonuç alınmayacağını göreceğiz. Cemil Bey'in söylediklerinin birkaç gün içerisinde karşılığını göreceğiz. Kürt sorununu yok sayarak, Kürt siyasi aktörlerini yok sayarak sadece bize değil muhalif olan bütün kesimlere böyle davranıyorlar. Bu politikalar çok uzun süredir uygulanıyor. Binlerce partilimiz ceza aldı. Herkes sırasını bekledi. Bu süreç yaşandı peki sonuç alındı mı? Herkesin bu sürece bir katkı sunması gerekiyor. Diyalog yollarını zorlamalıyız” dedi.

'HESAPLARI TUTMUYOR, DOSTLUKLARI BİTECEK...'

“Eğer 50+1'i bulamazlarsa dostlukları hemen biter” diyen Sakık şöyle devam etti: “Bu hesapları da tutmuyor. Cumhur İttifakı'nın ciddi bir oy kaybı içerisinde olduğunu görüyoruz. Sonuç alamayacakları bir yol arkadaşlığı yapmazlar. Bu iktidarı bu şekilde yürütemeyeceklerini biliyorlar. Son dönemlerde Bahçeli'nin açıklamaları, herkesi tehdit etmesi, gazetecilerin saldırıya maruz kalması ister istemez AK Partilileri ve tabanı ciddi derecede rahatsız ediyor. Numan Kurtulmuş'u bile parti kapatmayla ilgili söylediği sözler nedeniyle Bahçeli kendisini tehdit etti. Böyle bir yol arkadaşlığı yürümeyecek.”

Sakık şöyle devam etti: “Türkiye ekonomik, sağlık açısından ciddi sorunlar yaşıyor. AKP'den iki parti ayrıldı. AKP'nin yola çıktığı özgürlük, demokrasi, eşitlik ilkeleri ciddi destek alıyordu. Şimdi onları bir kenara bırakın, birlikte yola çıktıkları yol arkadaşlarının yüzde 90'ı yok. AKP'den ayrılışlar ciddi. Cemil Çiçek ve Bülent Arınç'ın konuşmaları AKP içerisinde konuşup, tartışan kesimlere tercümanlık taşıyor. Parti içerisinde demokrasi olmadığı zaman milletvekillerinin konuşma şansı yok. Bir uzlaşı yolu bulmak zorundayız. Biz geçmişten bugüne Kürtlerin ve ötekilerin iktidarların kurbanı olduklarını biliyoruz. Artık o tünelin sonundaki ışık göründü. Türkiye Kürt sorunun çözümüne mahkumdur.”