İrlanda Kurtuluş Ordusu (IRA)’nun siyasi kanadı olaraka bilinen Sinn Féin temsilcilerinden Joe Reilly, Kürt Sorununa çözüm yollarının tartışılacağı bir sempozyumda deneyimlerini aktarmak için hafta sonu Türkiye’de olacak.

Mecidiyeköy Kültür Merkezi’nde herkesin katılımına açık olarak düzenlenen “Kürt Sorunu ve Çözüm Önerileri Sempozyumu”nda konuşacak olan Joe Reilly, 40 yıldan uzun bir süredir İrlanda’nın özgürlüğü mücadelesinde yer alıyor. Bu nedenle bir süre tutuklu da kalan Joe Reilly, Sinn Fein içerisinde çeşitli yönetim kademelerinde bulundu. Sinn Fein Yürütme Kurulu üyeliği, Genel Sekreterlik, Genel Saymanlık görevlerinde bulunan Reilly, Barış Süreci görüşmelerini yürüten heyetin de üyesiydi.

İrlanda dilinde gerçek adı Seosamh O Raghallaigh olan Reilly, 16 yıldır Sinn Fein’in seçilmiş temsilcileri arasında. Geçmişte Meath bölgesindeki Navan kentinin Belediye Başkanlığı’nı yapmış olan Reilly, halen bu kentte belediye meclisi üyeliği görevini yürütmekte.

ÖNEMLİ KONUŞMACILAR
18-19 Aralık tarihlerinde iki gün sürecek sempozyumda çok önemli konuklar ve oturumlar yer alıyor.
CHP PM Üyesi Mesut Değer, BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak, HAS Parti GİK Üyesi Mehmet Bekaroğlu, Emekli Diplomat Akın Özçer, BDP Milletvekili Hasip Kaplan, TTB eski Genel Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, Tarık Ziya Ekinci gibi isimlerin yer aldığı sempozyumun düzenleyicisi ise Eşitlik ve Demokrasi Partisi.

BİRİMİZİN SORUNU HEPİMİZİN SORUNU!
Cumartesi günü saat 10.00’da EDP Genel Başkanı Ziya Halis’in açış konuşmasıyla başlayacak sempozyum bildirgesinde şöyle deniyor: “Barış içinde birlikte yaşama kültürüne en büyük katkının, birbirimizin sorunlarını anlamak, sorun edinmek, birlikte çözüm üretmeye çalışmakla sağlanabileceği inancıyla ülkemizin temel sorunlarını tartışmaya açıyoruz”.