7 Haziran seçimleri sonrası “başarı nerede?” diyerek MHP’nin aldığı oy oranlarını eleştiren eski vekil Sinan Oğan MHP'den ihraç edildi. MHP'den yapılan açıklamada şunlar dile getirildi:

"MHP Iğdır İline kayıtlı üye Sinan Oğan’ın parti üyeliğinden “kesin çıkarma” cezası ile cezalandırılmasına Merkez Disiplin Kurulumuz’ca 25.08.2015 tarihinde yapılan gizli oylama ve açık tasnifle katılanların oybirliği ile karar verilmiştir."

İL DİSİPLİN KURULU TALEBİ REDDETMİŞTİ


Eski Iğdır Millitvekili Sinan Oğan seçim sonrası yaşanan tartışa üzerine MHP lideri Devlet Bahçeli, Ogan’ın mesajlarını MHP Başkanlık Divanı toplantısında gündeme getirerek, “ihraç edin” talimatı vermiş, Divan’dan ihraç istemiyle disipline sevk kararı çıkmıştı.

MHP Merkez Disiplin Kurulu ise Ogan’ın tweet’leri ve yaptığı açıklamaları incelemeye alarak disiplin sürecini başlatmıştı. Tedbirli İhraç Talebi üzerine Iğdır İl Başkanlığı tarafından Iğdır İl Disiplin Kurulunca savunması istenmişti.

Iğdır İl Disiplin Kurulu, savunmasını aldığı Sinan Oğan'ın, bir disiplin cezasını gerektiren bir durum olmadığı tespiti yaparak oybirliği ile tedbirli ihraç talebini reddetmişti.