MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından AKP’nin esnafa kamplarda silah eğitimi verdiğini ileri sürdü. 

Sözcü’den Nil Soysal’a konuşan Oğan, “Özellikle bu 15 Temmuz sonrasında normalde fırıncı, berber ya da bakkal olan sivillerin zaman zaman kamplara alınıp eğitildikleri, silah kullanmanın öğretildiğini biliyoruz. Bu yarı milis gücü ha dediklerinde sokağa çıkarıp toplumun diğer kesiminin üzerine salacak bir çalışma içerisindeler” dedi.

“İÇERİYİ KARIŞTIRMAYA ÇALIŞABİLİR”

Buna rağmen yurttaşlara güvendiklerini ve ülkenin bir iç çatışmaya sürüklenmeyeceğini düşündüğünü belirten Oğan, “Terör artabilir, başka şeyler olabilir, içeriyi karıştırmaya çalışabilirler, ama bunların hiçbiri sokak çatışmalarına varacak düzeyde olmaz” diye konuştu.

“MHP TABANIN YÜZDE 90'A 'HAYIR' DİYECEK” 

Oğan, ‘partili cumhurbaşkanlığı’nı hedefe alan anayasa değişikliğine ilişkin referandumda MHP tabanının yüzde 90’a yakınının ‘Hayır’ oyu vereceğini söyledi. MHP lideri Devlet Bahçeli’ye göre konum belirleyecek olanların yüzde 5’te kaldığını ifade eden Oğan, “MHP ‘Evet’ dese de, MHP’liler ‘Hayır’ diyecek. Türkiye genelinde yüzde 50’nin altında ‘Evet’, yüzde 50’nin üstünde ‘Hayır’ var” dedi.