Geçtiğimiz günlerde CHP'li vekil Birgül Ayman Güler'in "troçkizmle savaşmaya devam edeceğini" açıklamasından sonra, dün de MHP milletvekili Özcan Yeniçeri eğitim sistemini eleştirirken "Troçkist bir kafayla sürekli devrim yapar gibi, sürekli sistem değiştiren, sürekli yöntem getiren, sürekli yöntem kaldıran bir mantık üzerinde hareket ediyoruz" dedi.

TBMM tutanaklarına göre, eğitim sisteminde sık sık değişikliklere gidilmesinden yakınan MHP'nin Ankara milletvekili Yeniçeri, şunları söyledi:

"Değerli milletvekilleri, millî eğitim her bakanın üzerinde dilediği gibi tasarruf yapabileceği bir kadavra değildir. Hâlbuki eğitim sistemi sürekli koy kaldır, dene yanıl, yap boz metoduyla gidebilecek bir süreç de değildir. Eğitim sistemi insan hayatında çok önemli bir yer edinen ve çok uzun vadeli tekrarlar sonucunda meyvesi alınabilecek bir süreci anlatır. Bundan çok yıllar önce Konfüçyüs diyor ki: 'Bir yıl içinde sonuç almak istiyorsan tohum ek, on yıl içerisinde ürün almak istiyorsan ağaç dik, yüz yıl içerisinde sonuç almak istiyorsan insan eğit.' Biz ise Troçkist bir kafayla sürekli devrim yapar gibi, sürekli sistem değiştiren, sürekli yöntem getiren, sürekli yöntem kaldıran bir mantık üzerinde hareket ediyoruz. Bunun anlamı da köklü bir milletin, köklü bir tarihin, köklü bir kültürün eğitim politikası ve onun başındakilerin de aynı şuura ve bilince sahip olamamasından kaynaklanmaktadır. İnsan eğitme sistemini sürekli değiştiren toplumlar kurumsal, kalıcı ve etkili bir yapı meydana getiremezler. Sistemde yapıyla ilgili olarak gerçekleştirilen değişmelerin birbirini desteklememesi ise büyük sorunlara neden olmaktadır."

GÜLER NE DEMİŞTİ?

Daha önce "Türk ulusuyla Kürt milleti eşit olamaz" diyen CHP'li vekil Birgül Ayman Güler, Troçkizmle ilgili olarak da geçtiğimiz günlerde şunları söylemişti: "Demek ki, din istismarcılığıyla; kan bağına dayanan etnikçilikle -yani asıl ırkçılıkla- bunların destekçisi troçkizmle savaşıma devam edeceğiz." (Marksist.Org, Demokrat Haber)