8 gündür sokağa çıkma yasağının sürdüğü Silvan’ın sesini duyurmaya çalışan HDP İzmir il yöneticileri gözaltına alındı.

İzmir Valiliği’nin önünde bugün öğleden sonra ağızlarına siyah bant takarak, ellerinde Silvan’da yaşananları dile getiren dövizlerle, protesto için oturma eylemi yapan HDP İzmir İl yöneticileri, il eş başkanı Dilek Aykan, Süleyman Eryılmaz, Hacay Yılmaz, Nazmiye Özen, Nevin Aytekin,  Fevziye Pülat, Nedim Yılmaz, Sevim Kılıç, Elmas Çınar, Aylen Aker, Hüseyin Aktaş, Ömer Araz ve Timur Taştemir ile HDP PM üyesi Coşkun Üsterci, polisin müdahalesi ile gözaltına alındılar.

HDP’liler ellerinde taşıdıkları, “Düşünün, Bunlar Bu Ülkede yaşanıyor. Adı Silvan’dır. İnsanlık için Silvan’a Ses Ver. Çok Geç Olmadan, Sonra Değil Şimdi”, “Düşünün! Su Yok, Elektrik Yok, Ekmek Yok, Doktor Yok”, “Düşünün… Çocuklarınız Aç ve Hasta. Ne Fırına, Ne Hastaneye Gidemiyorsunuz”, “Düşünün Savaş Araçlarından Hakaret Ediliyor, Onurunuz Ayaklar Altına Alınıyor” yazılı dövizlerle Silvan’da yaşananları İzmirlilere duyurmayı amaçladıklarını belirttiler.

Gözaltına alınan HDP yöneticilerinin sağlık kontrolü için önce Yeşilyurt Devlet Hastanesi’ne ardından Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldükleri öğrenildi.

Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nin üç mahallesinde 3 Kasım’da başlayan sokağa çıkma yasağı halen devam ediyor.

Daha önce de 5 kez sokağa çıkma yasağı ilan edilen Silvan’da 3 Kasım sabahı başlayan yasaktan bu yana 7 kişi yaşamını kaybetti. (Demokrat Haber)