Silvan'da polisin öldürdüğü Engin Gezici'nin cenazesi, aile bireyleri tarafından mahalleden çıkarıldı. Cenazeyi saldırı bölgesinden çıkarıp, Batman'a götürmek isteyen 3 yakını polisler tarafından gözaltına alınırken, Gezici'nin cenazine ise el konuldu.

Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) haberine göre, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 3 gündür sokağa çıkma yasağıyla birlikte saldırıların aralıksız devam ettiği mahallerden biri olan Tekel Mahallesi'nde polisler tarafından öldürülen 3 çocuk babası 24 yaşındaki Engin Gezici'nin cenazesi, aile bireyleri tarafından teslim alındı. Dün aralarında HDP milletvekilleri, BDP ve DTK yöneticilerinin de bulunduğu bir heyet tarafından cenaze, bulunduğu yerden alınmak istenmiş ancak emniyet buna izin vermemişti.

Bunun üzerine Gezici'nin amca çocukları olan Serdar, İlhan ve Orhan Gezici yoğun saldırılara rağmen Tekel Mahallesi'ne girerek cenazelerini aldı.

Aldıkları cenazelerini kırsal yollardan Batman'a götürmek isteyen aile bireylerinin önü polisler tarafından Malabadi köyü yakınlarında kesildi. 3 amca çocuğu polislerce gözaltına alındı. Gezici'nin cenazesine ise el koyan polisler otopsi işlemleri için Diyarbakır'a gönderdi.

Otopsi işlemlerinin tamamlanması halinde Gezici'nin naşının, kendisini korumaya çalışırken yine polislerce vurularak katledilen halası İsmet Gezici ile birlikte bugün Bahçelievler Mahallesi Mezarlığı'nda defnedilmesi bekleniliyor.