İncelemelerde bulunmak üzere Silopi'ye giden ve HDP milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Feleknas Uca, Faysal Sarıyıldız, Aycan İrmez, Ferhat Encü ve Leyla Birlik ile DTK Sağlık Meclisi üyeleri Dr. Ramazan Bülbül, Dr. İbrahim Halil Mert ile SES Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Selma Atabey'den oluşan heyet, ilçedeki izlenimlerini aktardı.

Polis tarafından ateşe verilen ve zırhlı araçlardan açılan ateşin hedefi olan evlerde incelemelerde bulunan Heyet adına açıklamayı HDP Eş Genel Başkanı Yardımcısı ve Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş yaptı.

Gördükleri manzaranın Gazze ve Kobani'yi aratmadığını belirten Beştaş, "Devlet halka savaş açmış, çünkü duvarlarda mermi izleri yerlerde mermi kovanları var. İki evde açık bir şekilde yangın çıkartılmış, gördüğümüz manzara devletin halka nasıl hunharca saldırdığını özetliyor," dedi.

Beştaş, gün boyu vali, kaymakam başta olmak üzere yetkililere ulaşmak istediklerini ancak hiçbir yetkiliye ulaşamadıklarını kaydederek, şunları aktardı:

"Şu ana kadar da bizimle iletişime geçmemişler. Bizimle iletişime geçmeyerek halkı korkutabileceklerini sanıyorlar. Buradan sizlerin aracılığıyla yetkililere sesleniyoruz. Halkın kendini savunma hakkı vardır. Bu gün Silopi'de herkes öfke ve kaygı duyuyor."