Siirt Kurtalan'da IŞİD’in saldırılarını protesto eden kitlenin üzerine açılan ateş sonucu 2 kişi yaşamını yitirdi, 13 kişi de yaralandı. Bir yaralının durumu ağır.

Siirt'in Kurtalan ilçesinde IŞİD’in saldırılarını ve hükümetin tutumunu protesto etmek için öğlen saatlerinde bir araya gelen binlerce kişi Diyarbakır Caddesi üzerinde yürüyüşe geçmiş ve polis saldırısı ardından çatışmalar başlamıştı.

Çatışmalar ardından Belediye Başkanı Nevzat Karatay, aile üyeleri ve korucular tarafından kitlenin üzerine ateş açıldı. İki çocuğun yaralandığı bu saldırının ardından akşam saatlerinde dağılmak üzere olan kitlenin üzerine AKP'li Başkan Karatay'ın yakınları ve korucular tarafından yeniden ateş açıldı. Açılan ateşte bu kez 2'çocuk, 3'ü kadın toplam 13 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralıların 4'ü Siirt Devlet Hastanesi'ne, 9'u ise Kurtalan Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yaralılardan Y.Ç. (17) ile Mehdi Erdoğan (35) tedavi altına alındıkları Siirt Devlet Hastanesi'nde kurtarılamayarak yaşamlarını yitirdi.

Yaralılardan Necmettin Çelik ise süre kalbi durmasına rağmen yapılan müdahale ile yeniden hayata döndürüldü. Ancak sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. (ANF)