YSK'nın 19 ilde sandıkların "güvenlik genekeçesiyle" taşınması kararını değerlendiren HDP Eş Genel Başkanı Sezail Temelli, "Sandıklar nereye götürülürse götürülsün seçmenimiz oyunu kullanacak" dedi.  

Temelli, “HDP’yi parlamento dışı bırakarak 400 vekile ulaşıp temsiliyeti azaltmak istiyorlar. HDP’siz parlamento Erdoğan rejimidir. HDP’li parlamento demokrasi demektir” diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, TELE 1 canlı yayınında, gazeteciler Banu Güven, Hilmi Hacaoğlu, Ünsal Ünlü ve Ayşegül Doğan’ın sorularını yanıtladı.

İttifakla ilgili soru üzerine Pervin Buldan, “Bir taraftan sol sosyalist partilerle, diğer taraftan da Kürt partileri, Kürdistani partilerle ittifak görüşmelerimiz oldu. HÜDA-PAR’la ittifakla ilgili yoğun mesaj aldık. Geçmişte HÜDA-PAR’ın hataları var. Bunlar unutulması mümkün olmayan meseleler. HÜDA-PAR özeleştiri yapmadan, Kürt halkından özür dilemeden ittifak kurmamız doğru olmazdı” dedi.
 
"HDP'SİZ PARLAMENTO EROĞAN REJİMİDİR"

AKP’nin HDP’yi baraj altında tutarak TBMM’de çoğunluğu sağlamayı hedeflediğini söyleyen Sezai Temelli, “HDP’yi parlamento dışı bırakarak 400 vekile ulaşıp temsiliyeti azaltmak istiyorlar. Bölgede 16 Nisan’da yapmış olduklarını yasa haline getirdiler. HDP’siz parlamento Erdoğan rejimidir. HDP’li parlamento demokrasi demektir” diye konuştu.

Pervin Buldan, HDP'nin barajı aşıp aşamayacağı sorusu üzerine, "Seçim anketlerine baktığımız zaman yüzde 9 veya yüzde 10 oy aldığımızı görüyoruz. Şu anda anketlerde bıçak sırtı bir oran var, HDP ve Demirtaş’ın oy oranları baş başa gidiyor. HDP barajı geçemezse bölgede 50, Türkiye genelinde ise 70-80 vekil AKP’ye geçiyor.

1 Kasım'da ve 7 Haziran'da bize oy vermeyen seçmenlere gidiceğiz. İstanbul'da AKP'ya oy veren büyük bir kesim var biz bu seçmenlre gideceğiz. Ege’de de İstanbul’da da HDP rüzgarı var; HDP bir Türkiye partisidir. İstanbul'da kadınlardan ve yeni oy kullanıcak genç seçmenlerden oy isteyeceğiz bu seçmenlere gideceğiz" dedi.