Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve beraberindeki heyet, 24 Haziran seçimleri kapsamında başlattıkları bölge turunu, Şırnak’ın İdil ilçesindeki halkla bir araya geldi.

İlçe merkezinde yapılan araç turunun ardından heyet parti binasında çiçeklerle karşılandı.

‘BU ZALİMLİĞE SON VERME ZAMANIDIR’ 

Buluşmada halka hitap eden Temelli, kent sakinlerine “Çok bedel ödediniz. Bugün artık bu gidişata ve zalimliğe son verme zamanıdır” dedi.

Geçtiğimiz günlerde AKP’li bir bakanın söylediği, “Şırnak’ta yüzde 99.9 oy alırız” sözlerini hatırlatan Temelli, şunları dile getirdi:

“Bunlar şimdiden çalacakları oyun kılıfını hazırlıyorlar. Sandıklara ipotek koymaya çalışıyorlar. Bu halk Hacı Lokman Birlik’i yollarda sürükleyenlere oy mu verecek? Bu halk evlerini yıkan, bodrumlarda çocuklarını yakanlara oy mu verecek? Asla.”

‘TECRİDİ SONLANDIRMAK İÇİN SANDIKLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ’

Siyasetin engellendiği yerde faşizmin olduğunu ve bütün hakların gasp edildiğini belirten Temelli, “İşte bu yüzden hepimiz siyaset yapacağız. Oylarımıza sahip çıkarken, irademize ve sandığımıza sahip çıkacağız. Tecrit bugün her yerde. Bu tecridi kırmanın yolu, siyaset yapmaktan, sandığa gitmekten, oylarımıza sahip çıkmaktan geçiyor. Eğer bunu yapmazsanız bu tecrit devam eder. İmralı’daki tecrit bütün Türkiye’yi kaplar. İmralı’daki tecride son vermek, tüm tutuklu arkadaşlarımızın özgürlüğe kavuşması için sandıklara sahip çıkacağız” diye konuştu. 

'YİNE BARAJLARI YIKACAĞIZ'

HDP'nin hesaba katılmadığı bir durumun çözüm getirmeyeceğinin altını çizen Temelli, şu sözlerle konuşmasını tamamladı:

“Bu denklemin çözümü bizden geçiyor. Denklemin çözümü Türkiye halklarının ortak yaşam iradesinden geçiyor. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde barajları yıktık. 24 Haziran’da da kafalarına taş olup düşeceğiz. Yine barajları yıkacağız.”

Buluşma, “Biz'ler HDP, Biz'ler Meclis’e” sloganıyla son buldu.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı