HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, kayyum atanan belediyeleri kast ederek “30 belediyemiz çalındı. İstediğiniz kadar bu açık şiddetinizi uygulamaya devam edin. Bizi yıldıramayacaksınız. Geri adım attıramayacaksınız” dedi.

HDP’nin grup toplantısında konuşan Temelli özetle şunları söyledi:

“Kadına yönelik şiddete karşı mücadele gününde yine şiddet yaşandı. “Kocaeli’de gözaltılar var. Gebze ilçe binamız basılmış. Niyetiniz nedir? Bizzat kolluk güçleri yasaları yok saymaktadır. Esenyurt’ta 6 kadın arkadaşımız tutuklandı. Neden? 25 Kasım için bildiri dağıttıkları için. Buradan bir kez daha sesleniyorum. İstediğiniz kadar bu açık şiddetinizi uygulamaya devam edin. Bizi yıldıramayacaksınız. Geri adım attıramayacaksınız.

“Son dönemlerde dikkatimizi çeken şu; her katliamdan sonra SİHA’ların reklamı yapılıyor. SİHA’ları kim üretiyor? Erdoğan’ın damadı. ÖSO çetelerinin maaşları nereden ödeniyor? 30 belediyemiz çalındı. Ceberut iktidar yerel yönetimleri ortadan kaldırmak istiyor. Tolstoy’un sözü ile savaşa hayır diyenler tutuklandı. Tolstoy öleli çok oldu aman ha soruşturma başlatmayın.”

‘CİVCİV AKILLI, AKIL VERİYOR’

“2020 bütçesi yoksulların bütçesi mi? Bütçe hakkımız gasp edilmiştir. Esnaf, çiftçiler, işçiler mağdur. Herkesin rızkının içine çökmüş durumdalar. Bu iktidardan kimsenin derdine derman çıkmaz. Bir an önce erken seçim. Ey asgari ücretli daha ne istiyorsun civciv akıllı sana akıl veriyor.”

“Bu gidişata dur dememiz gerekiyor. Önümüzdeki döneme dair tutum belgemizi açıkladık. Halkımızın demokratik kazanımı olan mevzilerini sonuna kadar savunacağımızı bir kez daha belirttik. Faşist uygulamaları teşhir etmeye devam edeceğiz. Bu iktidarın bir an önce son bulması için erken seçim dedik. HDP bu ülkede demokrasi için tek şans. Demokratik bir ülkeyi ve cumhuriyeti birlikte inşa edeceğiz.”