Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Meclise gönderilen fezlekelerde, milletvekilleri hakkında yöneltilen suçlamalar da ortaya çıktı. HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan’ın "Sevgili Selahattin Demirtaş için, Figen Yüksekdağ için ve sevgili Leyla Güven" sözleri, "suçu ve suçluyu övmek" olarak değerlendirilerek dokunulmazlığının kaldırılması istendi.

Garo Paylan fezlekedeki bu suçlamayı Twitter hasebından tiye aldı: 

- Sevgili Selahattin Demirtaş’a, “Sevgili Selahattin Demirtaş” demem fezlekede suç sayılmış. İlahi Sevgili Selahattin Demirtaş. :) Çok sevgili Selahattin Demirtaş deyince ne oluyor?? :)) 

Paylan’ın 26 Mart 2019 tarihinde Diyarbakır’da yaptığı bir konuşmada yargılamaya konu edilen konuşmasındaki sözler şöyle:

“(...) Sevgili Selahattin Demirtaş’ın sözünü bir kere anlatmamız gerekiyor, bir kere daha ama bu sefer en güçlü şekilde anlatmamız gerekiyor. Her birey tekrar barışa verilmiş bir oy olacak, çünkü Süleyman Soylu ne diyor; ya lütfen diyor, size yalvarıyorum diyor, bizim boynumuzu bükük çıkarmayın diyor, yalvarıyor. Çünkü halkı sonsuzluğa, sokak yürüyüşlerine mahkum ettiler. Şimdi değerli arkadaşlar, o zalimlere bu pazar gereken dersi hep beraber ve güçlü şekilde verecek miyiz? (...) Bu pazar da sevgili Selahattin Demirtaş için, Figen Yüksekdağ için ve sevgili Leyla Güven için en güçlü dersi vereceğimize güveniyorum.”