Tedavi gördüğü kanser hastalığına yenik düşen Diyarbakır bağımsız milletvekili Şerafettin Elçi için Meclis'te tören düzenlendi. Törene, BDP'li vekillerin yanı sıra Başbakan Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal ve çok sayıda siyasetçinin katıldığı görüldü.

Ankara'da bir süredir kanser tedavisi gören KADEP Genel Başkanı ve Diyarbakır bağımsız Milletvekili Şerafettin Elçi'nin ölüm haberinin ardından Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, DTK Eşbaşkanı ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, BDP Grup Başkanvekili ve Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ve BDP Muş milletvekili Sırrı Sakık hastaneye akın etti.

TÜRK: AKLINI DUYGULARININ ÖNÜNE KOYARAK SİYASET YAPMIŞTIR

Elçi'nin ölüm haberinin ardından hastaneye giden Mardin Bağımsız Milletvekili ve DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu. Elçi'yi kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Türk, "Bugün çok değerli yoldaşımızı, dostumuzu, arkadaşımızı, milletvekilimizi kaybettik. Acımız büyük. Şerafettin Bey yaşamı boyunca Kürt halkının özgürlük mücadelesinde hep duyarlı olmuştur. Ama aklını duygularının önüne koyarak siyaset yapmıştır" diye konuştu.

ERDOĞAN EVİNE GİTTİ

Başbakan Tayyip Erdoğan, hayatını kaybeden Şerafettin Elçi’nin ailesine dün akşam başsağlığı ziyaretinde bulundu.

GÜL'DEN TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ülkedeki barış ve kardeşlik ortamının pekişmesi için yoğun çaba sarf ettiğini belirttiği Elçi'nin siyasi hayatta eksikliğinin daima hissedileceğini belirtti.

TBMM'DEKİ TÖRENDE LİDERLER YANYANA

Elçi'nin TBMM'deki törenine Başbakan Erdoğan, Beşir Atalay, Taner Yıldız, Sadullah Ergin, Nurettin Canikli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal, Haluk Koç, Bekir Bozdağ, Ali Babacan, Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Mehmet Şimşek, Fatma Şahin, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Sağlık Bakanı Recep Akdağ Tarım Bakanı Mehdi Eker, İsmet Yılmaz, Suat Kılıç, Bülent Arınç, Sezgin Tanrıkulu, Selahattin Demirtaş, Ahmet Türk, Hasip Kaplan, Leyla Zana, Sırrı Sakık da katıldı. 

Şerafettin Elçi aynı zamanda Çaykur Rizespor’un teknik direktörü Mustafa Denizli’nin kayınpederiydi. Törende, Mustafa Denizli de bulundu. Dikkat çeken ayrıntı ise törene hiçbir MHP'linin katılmaması oldu.

CİZRE'DE GÖMÜLECEK

Törene gelenler, Elçi'nin ailesine başsağlığı diledi. Elçi'nin cenazesi yarın uçakla Mardin'e götürülecek. Elçi'nin cenazesi Mardin'den karayolu ile Şırnak'ın Cizre ilçesine getirilecek ve Seyit Camisi'nde kılınacak öğlen namazının ardından Cizre mezarlığında toprağa verilecek.

O BİR KAHRAMANDI

Yazar Yaşar Kemal Şerafettin Elçi’nin vefatıyla ilgili bir açıklama yaptı. Kemal açıklamasında şunları söyledi: “Şerafettin Elçi, Kürt tarihini, kültürünü, edebiyatını derinlemesine bilen, Türkiye’deki Kürtlerin sorunlarını yakından bilen bir siyaset adamıydı. Türkiye’nin demokratikleşme arayışı, namuslu ve tutarlı bir sesini yitirdi. Türkiye’de insanca ve kardeşçe yaşamak isteyen herkesin başı sağ olsun. O bir kahramandı.”

RİZESPOR’DAN DA MESAJ

Çaykur Rizespor Kulübü de, Teknik Direktör Mustafa Denizli’nin kayınpederi olan Elçi’nin vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı. Başkan Metin Kalkavan imzasıyla yayınlanan mesajda, “Teknik Direktörümüz sayın Mustafa Denizli’nin kayınpederi Şerafettin Elçi vefat etmiştir. Çaykur Rizespor camiası olarak merhuma Allah’tan rahmet; ailesine, dostlarına ve teknik direktörümüz Sayın Mustafa Denizli ve eşi Evin hanıma başsağlığı ve sabırlar dileriz" denildi.