İçişleri Bakanı, Türkiye'de "Ben bu memleketi bölmek istiyorum" diyecek kadar özgürlük olduğunu, özgürlük talep edenleri de yok ederek özgürleştirmeye çalıştıklarını söyledi.

 

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Edirne'de Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Merkez İlçe Teşkilatı Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'deki özgürlüklere değindi ve özgürlük talep edenlerle ilgili şunları söyledi:

 

"Birilerine ne oluyor acaba? Sıkıntı nedir? Özgürlük... Hangi özgürlükten bahsediyorsun? O zaman tutuklanınca da şikayet etme. Özgürlük yoksa dışarda, farkı yok içerinin demek ki. Niye şikayet ediyorsun, demek ki var dışarda özgürlük. Demek ki dışarda bir özgürlük var, hem de öyle bir özgürlük ki, 'Ben bu memleketi bölmek istiyorum, özgürlük özerklik yetmez, bilmem ne istan yapmak istiyorum' diyecek kadar... İnkâr edemezsin. Tek inkâr ettiğin şey, var olan özgürlükleri söylemeyi, kabul etmeyi inkâr ediyorsun. Yaşadığın özgürlüğün varlığını söylemeye özgürlüğün yok, çünkü kafan ipotekli, kalbin, düşüncen ipotekli. Onu söylemeye özgür değilsin."

 

"YAPTIĞIMIZ İŞ ÇOK DERİN, ÇOK KAPSAMLI BİR İŞ"

Şahin, özgürlük olduğu halde özgürlük talep edenleri özgürleştirmeye çalıştıklarını da vurgulayarak şöyle dedi:

 

"Var olan, sonuna kadar yaşadığın özgürlüklere, 'var' diyecek özgürlüğün yok. Orada tutsaksın. Seni tutsak yapan, sana sanal, özgürlük yok dedirten o güçle de mücadele ediyoruz. Seni de, seni konuşturanı da yok ederek, seni de, senin yapını da, bölücüler ve uzantılarını da özgürleştirmeye çalışıyoruz. Yaptığımız iş bu. Çok derin, çok kapsamlı bir iş. Burası Edirne, orası Hakkari, orası Hatay, Sinop. Misak-ı Milli bunun adı." (İMC)