Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Ankara’yı “parsel parsel” Cemaat’e satmakla suçladığı Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek’e karşı bir iddia da, Hükümet'e yakın gazetecilerden biri olan Abdülkadir Selvi'den geldi. Abdülkadir Selvi, bugün Yeni Şafak’ta yayımlanan köşe yazısında Cemaat'in, “Türkiye’de en büyük sıçramayı Melih Gökçek’in belediye başkanlığı döneminde Ankara’da 15 kat büyümek suretiyle gerçekleştirdiğini” öne sürdü.

Arınç ve Erdoğan arasındaki tartışmalar üzerine “AKP’nin büyüsü bozuluyor” yorumu nedeniyle son günlerde gündemden düşmeyen bir isim olan Selvi, Gökçek’in 17-25 Aralık soruşturmalarında da, Gezi’deki tutumunun aksine bir hayli sessiz kalmasına dikkat çekti.

“Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adaylığı sürecinde de Gökçek, partinin başına Abdullah Gül’ün getirilmesi için çaba gösterenlerden birisiydi. AK Parti içinde hep inişli çıkışlı, Gezi olayları hariç soru işaretleriyle dolu bir serüveni oldu” diye yazan Selvi, AKP’yi de iç kavgalar konusunda bir kez daha uyardı.

‘TESTİ ÇATLARSA BİR DAHA SU TUTMAZ’

Seçimlere 74 gün gibi kısa bir süre kala böylesine tartışmaların muhalefete yarayacağını belirten Selvi, “büyü bozuluyor” yorumuna bir yenisini ekleyerek “Testi çatlamadan önce bunları paylaşmak istedim. Testi çatlarsa bir daha su tutmaz” ifadelerini kullandı.

Selvi ‘güçlü liderlik’ vurgusu yaptığı yazısında şunları ileri sürdü: "AKP geçiş sürecinin sancılarını yaşıyor. Bu tür dönemlerde en çok ihtiyaç duyulan şey, 'Güçlü liderlik.'"

GÖKÇEK VE PARALEL YAPI

Selvi yazısında ayrıca Gökçek’i eleştirdi; "AKP kurulduğunda, 'Abdullah Gül’ün ikinci adam olduğu partiye girmem' diyerek AKP’den uzak duran, Demokrat Parti macerasına atılan Melih Gökçek, Gezi olaylarında öne çıkan tutumu, 17-25 Aralık darbe girişimleri süresince sessizliğe gömülen bir çizgiyi takip etmişti. Paralel yapı Türkiye’de en büyük sıçramayı Melih Gökçek’in belediye başkanlığı döneminde Ankara’da 15 kat büyümek suretiyle gerçekleştirmişti. Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adaylığı sürecinde de Gökçek, partinin başına Abdullah Gül’ün getirilmesi için çaba gösterenlerden birisiydi. AKP içinde hep inişli çıkışlı, Gezi olayları hariç soru işaretleriyle dolu bir serüveni oldu.” diye yazdı.

Selvi daha önce de de parti içindeki görüş ayrılıklarının AKP’nin istikrar anlamına geldiği algısını olumsuz yönde etkileyeceğini savunmuştu.